sel.al.hepinize hayırlı Ramazanlar arkadaşlar.
arkadaşlar firebird 1.5 kullanıyorum.kullanıcılar herhangibi kayıtı silince yada değiştirince yada yeni bi kayıt ekleyince diğer kullanıcıların bu değişiklikleri kullanabilmesi için triggerlar yaptım.ibexpert kullanıyorum.
yalnız tabloya kayıtları append metodu ile ibquery ile giriyorum.yaptığım triggerlar insert delete ve update de tetikleniyor.silme ve güncellemeler de problem yok ibevent ile bunu kullanıcılara gösterebiliyorum.ama yeni kayıt eklendiği zaman kullanıcılar göremiyor.ibquery de açıp kapamak pek iyi birşey deyil kayıt sayısı artınca sıkıntı çıkarır diye düşünüyorum.bu sorunu nasıl çözeceğim arkadaşlar.bu arada foruma yeni üye oldum arkadaşlar .üstadların yardımalrını bekliyorum.
Arkadaşlar bu sorunla ilgili ilginç bişey dikkatimi çekti.kodlarımda hiç bi değişiklik yok.triggerlar tetikleniyor.eventsle bu olayların oluştuğundan emin olmak için showmessage ile mesaj verdiyorum.herşey ok .ama önce kayıtlarda yapılan değişiklikleri gösteriyordu .ama belli bi süre sonra görüntülenmez oldu. lütfen yardım edin arkadaşlar.kodlarda da bi değişiklik yapmadım