firebird'de table adını değiştiren query nedir?
- kadirkurtoglu
- Üye
Bildiğim kadarıyla mevcut sürümlerde doğrudan query ile değiştirilemiyor.
Fakat mevcut tablonun içindeki bilgileri DDL i ile oluşturacağınız yeni bir tabloya atıp, eskisini silebilirsiniz (drop table tablo_adi). Daha sonra da tekrar aynı işlemi sildiğiniz isimle tekrarlarsınız
İkinci tabloyu oluşturduktan sonra (create table ...) ; ile içindeki bilgileri aktarabilirsiniz.
Aktarmadan önce indeks leri ve constraint leri eklemeniz gerekir
[/code]
Fakat mevcut tablonun içindeki bilgileri DDL i ile oluşturacağınız yeni bir tabloya atıp, eskisini silebilirsiniz (drop table tablo_adi). Daha sonra da tekrar aynı işlemi sildiğiniz isimle tekrarlarsınız

İkinci tabloyu oluşturduktan sonra (create table ...) ;
Kod: Tümünü seç
Insert into yeni_tablo Select * from eski_tablo
Aktarmadan önce indeks leri ve constraint leri eklemeniz gerekir

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
evet ben de forumdan cevap gelene kadar DDL'den kopya alarak yaptım. sizin de yanıtlarınız bu yönde olmuş teşekkürler.
mysql'ciyim ama bir projede ücretsiz olduğundan dolayı firebird kullanmaya karar verdim. ibexpertde hazırladım bir tablo, adı new_table oldu, baştan vermedim isim sonradan değiştiririm diye, sonradan değiştirilemediğini farkettim. neyse her sistemin kendi kuralları var oyunu ona göre oynamak lazım.
mysql'ciyim ama bir projede ücretsiz olduğundan dolayı firebird kullanmaya karar verdim. ibexpertde hazırladım bir tablo, adı new_table oldu, baştan vermedim isim sonradan değiştiririm diye, sonradan değiştirilemediğini farkettim. neyse her sistemin kendi kuralları var oyunu ona göre oynamak lazım.