merhaba.
mesela 81.212.313.5 nolu ip de bizim programımızı sattığımız firma var. bende merkezdeyim. yapmak istediğim bu ip nolu makineye bağlanıp mesela c:\program files\benim programım\datas\data1.mdf dosyasını çekecek bir program yazmak istiyorum. bunun için client-server mantığını düşündüm. yani şubedeki makineye bir client program koyarak bana gerekli bilgileri gönderecek tipten. bende serverdan bu programa gerekli şifre vb. bilgileri verip indirmek istediğim dosya adını gönderdiğim zaman bu dosyayı merkeze download etmek istiyorum. bunu yapabilirmiyim, nasıl yaparım ve hangi bileşenleri kullanmam gerekli yada böyle bir client server mantığına ihtiyacım varmı. (burdaki amacım trojan falan yazmak değil, sadece oturduğunuz yerden müşteri bilgilerini merkezdede yedeklemek)
başka bir ip üzerindeki makineden dosya download etmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
başka bir ip üzerindeki makineden dosya download etmek
[ F X E R K A N © - E r k a n Ç İ F T Ç İ ]
-
- Kıdemli Üye
pc anywhere tarzı bir programlada yapabilrisiniz. Servera pc anywhere kurup kurduğunuz makinanın ethernet ip sini sabitlersiniz ve modemden pc anywhere in kullandığı portları belirlediğiniz sabit ip ye forward edersiniz. Daha sonra ister bağlanıp makinayı kullanırsınız isterseniz oradan dosya çekersiniz. Birde realvnc diye bedava bir program var sanırım kontrol işini yapıyor ama dosya çekebiliyormusunuz hiç denemedim bilmiyorum.
- Client/Server mantığı kurman bence güzel çözüm. @MakPRO'nun söyledikleri değerlendirmelisin.
- Bence yapman gereken şey, Client'den Server'e yedekleme yapılacağına dair istekyollaman ve kopyalama işini Client'e yaptırman.
- Protokol sana ait. Mesela 81.212.313.5 IP'deki firmaya 81.300.200.1 IP'li sizin firma, özel olarak belirlediğiniz PORT ve şifre ile istek yolladı.
- Bu isteğiniz içeriğine size ait paylaştırılmış ve sadece veri kaydı için planlamış olduğunuz PORT ve IP numaranızı da eklersiniz. Karşı taraf veritabanını SQL ile derleyip oluşturacağı yedek veritabanını size UPLOAD eder.
- Diğer türlü her müşteri için paylaşım açtırman gerekir ki verilerini riske sokar.
- Bence yapman gereken şey, Client'den Server'e yedekleme yapılacağına dair istekyollaman ve kopyalama işini Client'e yaptırman.
- Protokol sana ait. Mesela 81.212.313.5 IP'deki firmaya 81.300.200.1 IP'li sizin firma, özel olarak belirlediğiniz PORT ve şifre ile istek yolladı.
- Bu isteğiniz içeriğine size ait paylaştırılmış ve sadece veri kaydı için planlamış olduğunuz PORT ve IP numaranızı da eklersiniz. Karşı taraf veritabanını SQL ile derleyip oluşturacağı yedek veritabanını size UPLOAD eder.
- Diğer türlü her müşteri için paylaşım açtırman gerekir ki verilerini riske sokar.
radmin programı var bu programla uzaktaki bi bilgisayarın herşeyini konrol edebiliyorsun dosya alabiliyor gönderebiliyor bilgisayarı kapatabiliyor, masaüstünü ve bilgisayrı tamamen kontrol edebiliyorsun bence bu programı kullan.
programın kullandığı portu adsl den açıyorsun ve virtual server ayarlarını yapıyorsun
kolay gelsi
programın kullandığı portu adsl den açıyorsun ve virtual server ayarlarını yapıyorsun
kolay gelsi
"Bilginin Doruğuna Hep Birlikte..."