s.a.
arkadaşlar dll içindeki fonksiyonların listesini nasıl alabiliriz.
vb ile yazılmış bir dll içindeki fonksiyonları nasıl kullanabiliriz.
dll içindeki fonksiyonlar
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- White Rose
- Üye
- İletişim:
- White Rose
- Üye
- İletişim:
komut satırında
tdump -ee My.dll
yazarak bulabilirsin.
Tabiiki My.dll yerine istediğin dll ismini yazacaksın.
Benim başka bir sorum olacak.
Decision Computer'in 8255 IO kartını aldım. Sürücüsünü yükledim. VB ile yazılmış örnek programıyla kart çalışıyor. C de yazılmış "Dii.dll" ile çalıştırıyor. Ayrıca VC içinde örnekler var.
Bu dll'i Delphi'de kullanmak istiyorum. tdump ile baktığımda
_DiiOpenNamedDevice@8 fonksiyonunu görüyorum. Ama bu fonksiyon "Dii.h" dosyasında
extern "C" CDEVICELIB_API HANDLE WINAPI DiiOpenNamedDevice(LPTSTR, BOOL);
şeklinde geçiyor.
VB örnek programında ise
Private Declare Function DiiOpenNamedDevice Lib "Dii.dll" Alias "_DiiOpenNamedDevice@8" _
(ByVal lpszDeviceName As String, ByVal bExclusive As Boolean) As Long
şeklinde tanıtılmış.
Delphi'de "Dii.dll" içinde DiiOpenNamedDevice fonksiyonunu bulamıyor. _DiiOpenNamedDevice@8 şeklinde yazarsam buluyor ve çalıştırıyor. ama döndürülen değer hatalı. başka fonksiyonlar için denediğimde fonksiyonlar hep hatalı çalışıyor.
Özetle, fonksiyonu "GetProcAddress(DLLHandle , '_DiiOpenNamedDevice@8')" şeklinde buluyor. Ama fonksiyon sonuçları hatalı.
"GetProcAddress(DLLHandle , 'DiiOpenNamedDevice')" şeklinde ise fonksiyonu bulamıyor.
doğrusu "DiiOpenNamedDevice" olması gerekmezmi? yada VB deki gibi Alias yapmakmı gerekiyor.
tdump -ee My.dll
yazarak bulabilirsin.
Tabiiki My.dll yerine istediğin dll ismini yazacaksın.
Benim başka bir sorum olacak.
Decision Computer'in 8255 IO kartını aldım. Sürücüsünü yükledim. VB ile yazılmış örnek programıyla kart çalışıyor. C de yazılmış "Dii.dll" ile çalıştırıyor. Ayrıca VC içinde örnekler var.
Bu dll'i Delphi'de kullanmak istiyorum. tdump ile baktığımda
_DiiOpenNamedDevice@8 fonksiyonunu görüyorum. Ama bu fonksiyon "Dii.h" dosyasında
extern "C" CDEVICELIB_API HANDLE WINAPI DiiOpenNamedDevice(LPTSTR, BOOL);
şeklinde geçiyor.
VB örnek programında ise
Private Declare Function DiiOpenNamedDevice Lib "Dii.dll" Alias "_DiiOpenNamedDevice@8" _
(ByVal lpszDeviceName As String, ByVal bExclusive As Boolean) As Long
şeklinde tanıtılmış.
Delphi'de "Dii.dll" içinde DiiOpenNamedDevice fonksiyonunu bulamıyor. _DiiOpenNamedDevice@8 şeklinde yazarsam buluyor ve çalıştırıyor. ama döndürülen değer hatalı. başka fonksiyonlar için denediğimde fonksiyonlar hep hatalı çalışıyor.
Özetle, fonksiyonu "GetProcAddress(DLLHandle , '_DiiOpenNamedDevice@8')" şeklinde buluyor. Ama fonksiyon sonuçları hatalı.
"GetProcAddress(DLLHandle , 'DiiOpenNamedDevice')" şeklinde ise fonksiyonu bulamıyor.
doğrusu "DiiOpenNamedDevice" olması gerekmezmi? yada VB deki gibi Alias yapmakmı gerekiyor.
@must68; sorunu müstakil bir başlıkta açman gerekiyordu...

[b]@must68[/b] için @mrmcop yazdı: - ActiveX denetimlerinden TDiiOcxCtrl'i Delphi IDE'ye tanımlatıp, projene eklersen erişebileceğin hakkında google'da bilgi buldum işine yarar mı bilmem. http://www.decisioncards.com/dii/vb.html
- Sorunun devam ediyorsa lütfen yeni bir başlık açıp burada yazılanları içeren bir özetle sorununu belirt...![]()