Quantum Grid 'de Refresh sorunu
Quantum Grid 'de Refresh sorunu
Master detail olan bir yapıda olan Quantum gridimiz olsun (aynı grid göstersin). Detail tablomuzun bu alanlarından birinin toplamını master tablonun alanlarından birine yazsın şeklinde bir yapı olsun. bu işlem trigger vasıtasıyla yapılıyor. Bu durumda master tablodaki değişikliği refresh yaparak göstermek istiyorum. Ancak detail tabloda after (-before) post olaylarından sonra mater tabloyu refresh ettiğimde bi hata veriyo (şimdi kendi bilgisayarımda olmadığımdan bu hatayı yazamıyorum ancak DBGrid kullandığımda bu hata oluşmuyor) acaba nerde refresh yapmam gerek.
hocam bu sorunun CommitRetaining le falan bi ilgisi yok. Bi butondan Refresh yaparsan zaten sorun çıkarmıyo. Ancak bu refresh işini butondan yapamayacağımıza göre yani afterpost gbi bir yerden yapılmalı. Sorunda zaten tam burda oluşuyor. Butondan gönderilen Refresh sorun çıkarmazken Afterpost'taki Refresh Accessviolation hatasına neden oluyor. ben Quantumgridde sorun var demek istemiyorum çünkü bu bileşenin o kadar kullanıcısı var ve hiçbirininde bunu görememesi gibi bi şeyi düşünemiyorum. Ancak bu gridden kaynaklanan bişey olduğu kesin çünkü quantumgridi sildiğimde afterpost'taki hata ortadan kalkıyor