Quantum Grid 'de Refresh sorunu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Master43
Üye

Quantum Grid 'de Refresh sorunu

Mesaj gönderen Master43 »

Master detail olan bir yapıda olan Quantum gridimiz olsun (aynı grid göstersin). Detail tablomuzun bu alanlarından birinin toplamını master tablonun alanlarından birine yazsın şeklinde bir yapı olsun. bu işlem trigger vasıtasıyla yapılıyor. Bu durumda master tablodaki değişikliği refresh yaparak göstermek istiyorum. Ancak detail tabloda after (-before) post olaylarından sonra mater tabloyu refresh ettiğimde bi hata veriyo (şimdi kendi bilgisayarımda olmadığımdan bu hatayı yazamıyorum ancak DBGrid kullandığımda bu hata oluşmuyor) acaba nerde refresh yapmam gerek.
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

bunu forumda en az ben iki defa sordum ama pek bir cevap gelmedi ama...
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Bu tür olaylarda Refresh yerine CommitRetaining veya RollbackRetaining kullanın ki Veri Tabanınındaki son durum foruma yansısın :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Master43
Üye

Mesaj gönderen Master43 »

hocam bu sorunun CommitRetaining le falan bi ilgisi yok. Bi butondan Refresh yaparsan zaten sorun çıkarmıyo. Ancak bu refresh işini butondan yapamayacağımıza göre yani afterpost gbi bir yerden yapılmalı. Sorunda zaten tam burda oluşuyor. Butondan gönderilen Refresh sorun çıkarmazken Afterpost'taki Refresh Accessviolation hatasına neden oluyor. ben Quantumgridde sorun var demek istemiyorum çünkü bu bileşenin o kadar kullanıcısı var ve hiçbirininde bunu görememesi gibi bi şeyi düşünemiyorum. Ancak bu gridden kaynaklanan bişey olduğu kesin çünkü quantumgridi sildiğimde afterpost'taki hata ortadan kalkıyor