Serverdaki Firebird vt ye 15 kadar user baglanmakta
belli sure baglantısı acık kalan yada baska nedenlerden sonlanmayan transactionlar kullanıcı programı kapatsa dahi yok olmuyor
ibexpertten baktıgımda o kullanıcı adıyla 3 tane oturum acılmıs olarak goruyorum
bu oturumları bir sekilde sonlandırabilirmiyim,
eger sonlandırılabilirsem (server ı kapat-ac yapmadan) nasıl?
belli bir sure sonra bu baglantı artıklarını firebird server kendisi siliyor ama o kadar bekleyene kadar, bir kayıt uzerinde duzenleme yapan bir transaction o kayıtı kilitlemis oluyor. Sonuc olarak ya restart etmek yada beklemek gerekiyor.
gfix aracını -sweep parametresi ile kullanarak çöp transactionları temizleyebilirsiniz sanırım. Hatta housekeeping aralığını düşürerek FB'nin bu işlemi kendisi yapması için gereken süreyi kısaltabilirsiniz.
aslangeri yazdı:su housekeeping i biraz açabilirmisin?
gfix -sweep ile yaptığınız işlemi aslında veritabanı belirli aralıklarla yapabiliyor, housekeeping interval ise ne kadar süre ile bu temizliği yapacağını belirtiyor. Varsayılan değeri 20000 (saniye sanırım).
IBExpertte Database Properties seçeneğinde sweep interval olarak adlandırılmış.. o aralığı düşürmek bir çözüm olabilir.
kullanıcı baglı olmadıgı halde baglı gorunuyorsa kapatılamamıs (yada duzgun sonlandırılamamıs) bir transaction var demekttir
belli aralıklarla bunların temizlenmesi gerekli
ama ben hala manuel bir denemesini yapmadım