Firebirdde tablodaki kayıt sayısımı önemlidir yoksa tablo sa

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
yuksel2004
Üye

Firebirdde tablodaki kayıt sayısımı önemlidir yoksa tablo sa

Mesaj gönderen yuksel2004 »

Arkadaşlar bir karar verme aşamasındayım.Tecrübelerinizden faydalanmakistedim.şimdi programımda yaklaşık 100 tablo var.Ancak ben bunları 2 database açarak 50 - 50 paylaştırdım.Ama 2 tane database olmasıd ahoş olmuyor.Bunu performans kaygısıyla yaptım.Acaba performans açısından bir tablodaki kayıt sayısımı önemlidir.Yoksa bir databasedeki tablo sayısımı?Yani 100 tabloyu 50-50 paylaştırmakla hepsini bir databasede toplamak arasında fark varmıdır?Tabiiki en fazla 2 table aynı anda insert yapacak ama bunların hepsini datamodul içine koyduğumdan ve datamodul devamlı bellekte olduğundan hepsi aynı anda açık olacaklar.Arada fark olmaz derseniz yol yakınken hepsini tek database alıcam.Değerli fikirleriniz için şimdiden sağolun.Kolay gelsin.
Unutmayalım ki bu hayat bir demodur ve tam sürüm kullanabilmek için lisans ücreti ödemememiz düşünülemez.
assoft

Mesaj gönderen assoft »

Acizane şahsi düşüncem tablolarınızın 2 database' de olmasına hiç gerek yok, tablonuzdaki kayıt sayısıda pek fazla önem taşımaz ki indexleri düzenli yapmanız şartı ile...
Kolay Gelsin.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Projenizdeki tablo sayısına bakılırsa epey kallavi bir proje olarak düşünülebilir.. Veri tabanını iki parçaya bölüp işi uzatacağınıza tabloları en uygun şekle getirip (ortak alanları tek tabloda toplayıp) uygun şekilde indeksleyip sayılarını azaltmaya çalışın.. Böylece perfomansınız da artacaktır..
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

eger proje tekse kesinlikle tek db olmali. aksi takdirde db tarafinda SP ve triggerlarda cikmazlariniz olur.
tek datamodule yapmaniz sart degil. tablo gruplarina gore 5-10 datamodule yapabilirsiniz mesela ve gerekenleri olusturursunuz..
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)
Kullanıcı avatarı
yuksel2004
Üye

Mesaj gönderen yuksel2004 »

Arkadaşlar çok sağolun.Dediğiniz gibi tek db yapıcam.Fahrettin Abi dediğiniz yöntemi uygulayacağım.Bu hiç aklıma gelmemişti.Allah razı olsun.Hepinizden.
Unutmayalım ki bu hayat bir demodur ve tam sürüm kullanabilmek için lisans ücreti ödemememiz düşünülemez.
zero_g
Üye

Mesaj gönderen zero_g »

Bence Table nesnesi kullanmadıktan sonra bir problem çıkmaz projeni Querylerle yaz hem memoriyi optimize kullanırsın,hemde data büyüdükce yavaşlık olmaz Ayrıca böyle büyük projelerde kullandığın databasenin limitlerini çok iyi bilmeni tavsiye ederim.