AptComPort companentini kullanarak bir teraziden comport aracılıgıyla agırlıgı okutmaktayım.
programı xp kurulu ir makinede hazırladım normal calısmakta fakat 98 kurulu bir makineye taktıgımda gercek agırlıgın dısınfa farklı degerler getiriyor ekrana sizce sorun ne olabilir??
teraziyi aldıgım firma 98 icin ozel bir dll olmadıgını soyledi...
AptComPort kullanımında 98 ve xp de fark var mı?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- uğur alkan
- Üye
kullandığın port protokolü ile ilgili olabilir.
senkronmu asenkronmu haberleşiyorsun benim uygulamakarım hep apro ile hazırlandı ve xp de win98 de sorun çıkarmadan haberleşiyor yapılandırma le ilgili sorunların olailir.
protokolünü biraz açarsan daha fazla yardımcı olabilirim...
senkronmu asenkronmu haberleşiyorsun benim uygulamakarım hep apro ile hazırlandı ve xp de win98 de sorun çıkarmadan haberleşiyor yapılandırma le ilgili sorunların olailir.
protokolünü biraz açarsan daha fazla yardımcı olabilirim...
Bazen sert rüzgarlar eser başını öne eğmekten asla korkma
senkrondan kastınız sanırım rs232 ile baglanıp surekli veri alabilmek yanılmıyorsam eger?
ben teraziyi bir kabloyla pcni comportuna baglıyorum yaptıgım sadece bu ve porttan okumak istedigimde portu acıyom degeri alır almazda kapatıyom. xpde cok rahat calıstı ama 98 de farklı degerler getiriyor.
bolgesel ayarlardan nokta virgul atrımından olabilir diye dusundum ama ondan da kaynaklanmıyor.
ben teraziyi bir kabloyla pcni comportuna baglıyorum yaptıgım sadece bu ve porttan okumak istedigimde portu acıyom degeri alır almazda kapatıyom. xpde cok rahat calıstı ama 98 de farklı degerler getiriyor.
bolgesel ayarlardan nokta virgul atrımından olabilir diye dusundum ama ondan da kaynaklanmıyor.