MySql desteği

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
yusuf
Üye

MySql desteği

Mesaj gönderen yusuf »

Merhaba arkadaşlar bana yardımcı olursanız çok memnun olurum
şöyle bir sorunum var.
ben MySql veritabanı kullanıyorum. sorunum şu yada benden istenen
Bir server makina birde kullanıcılar var. kullanıcıların makinalarından hdd ler çıkarılıp, kısa yolla proğramı kullanmak istenirse MySql bu desteği verirmi yada hangi veri tabanları bu desteği verir. birde başka bir veri tabanıysa nereden bulabilirim kullanımı nasıl bana yardımcı olursanız çok sevinirim :cry:
guney_tosun
Üye

Mesaj gönderen guney_tosun »

Ustad Bunun için sadece hddleri çıkarman değil tam bir workstation mantığıyla hareket etmen gerekir. İlk başta kuracağın servermimarisini dusunmen gerekli.. Windows 2000 bu desteği veriyor Server versiyonunu bir araştır derim.
Celebrating the past , Creating the Future
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Thin Client ler de epey pahalı :? Eldeki pc leri kullanmak istersen Boot Rom lu ethernet kartından boot ettirebilir veya disket sürücüsünden sistemi başlatıp server (2000 / 2003) e bağlanabilirsin. Bu iş için veritabanının herhangi bir etkisi veya işlevi yok. Zaten server daki kullanıcı ekranının bir görüntüsü bu terminallere gelmiş olacak. Diğer tüm işlemler server üzerinde yapılacak :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
yusuf
Üye

teşekkür ederim hepinize

Mesaj gönderen yusuf »

arkadaşlar sorunumla ilgilendiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür. ederim
doğru anlamışsam anlattıklarınızı kafamda oluşan cevap şu veri tabanını bu sisteme etkisi yok.
şöyle söyleyeyim benden bunu isteyen kurumun böyle bir sistemi var bazı proğramları bu şekilde kullanıyor. benim proğramım ise MySql veritabanı kullanmakta benim proğramımıda kullanabilirmi. ben Windows Xp işletim sistemine kurduğum gibi ODBC ve MySql ve Proğramı kurup işim bitermi.
yusuf
Üye

SQL Server

Mesaj gönderen yusuf »

birde bu kuruluş SQL Server kullanıyor dataları sql servere atmak veritabanını sql servere göre ayarlatmak istiyor. ben SQL Serveri bilmiyorum anlamadığım MySql den ayrı birşeymi SQL Server lütfen kusura bakmayın ben yeniyimde bu konuda soru size saçma gelebilir
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Anladığım kadarı ile kendi programını da My-SQL ile birlikte ana makinaya kurup terminallere kısayol yapman yeterli. Eğer MS-SQL Server zaten kurulu ise biraz uğraşarak My-SQL i MS-SQL e çevirebilirsin :wink:
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

rsimsek yazdı: Boot Rom lu ethernet kartından boot ettirebilir veya disket sürücüsünden sistemi başlatıp server (2000 / 2003) e bağlanabilirsin.
recep abi bu konu hakkında biraz bilgi verebilir misin? ilginç bişeye benziyo bu
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
yusuf
Üye

My-SQL i MS-SQL nasıl çevirebilirim

Mesaj gönderen yusuf »

Recep abi ve diğer arkadaşlar verdiğiniz bilgiler çok aydınlatıcı oldu benim için sorunumu çok iyi anladınız ve yardımcı oldunuz. sorunum aynen anladığınız gibi ben şimdi sizden biraz daha yardım istiyorum My-SQL i MS-SQL nasıl çevirebilirim ve hangi proğramları kullanmalıyım ve puroğramları nasıl temin ederim. çok teşekkür ederim.
vesper
Üye

Mesaj gönderen vesper »

Ana makinaya 2000 yada 2003 server kurduktan sonra terminal services çalışacak şekilde ayarlanacak. Lisans almazsanız 90 gün çalışıyor terminal server. Terminallerde herhangi bir rdp cliend programı ile terminal servera bağlanacak şekilde ayarlanacak. Terminallerde hdd yoksa bunu abimizin dediği gibi ethernet kartının boot romu ie yapabildiğimiz gibi bir kısmı paralı bir kısmı açık yazılım olan programlarla yapabiliriz. Örneğin Dos Rdp client diye bir program ile makina dos açılış disketi ile açılıp servera bağlanılabilir. Yanlış hatırlamıyorsam sourceforce ta linux ta çalışan bir terminal services client var open source. Cd romdan çalışan bir linux ile bu programı kullanıp bağlanılıyor diye biliyorum. Doğal olarak yaptığınız program ana makinada N kez açılıp her kopyası sorunsuz çalışıyor ise terminallerde hiç bir şey yapmanız gerekmiyor. Her terminal için bir kullanıcı adı ve şifre belirleyip çalıştırabilirsiniz. Yaptığınız programda DCOM kullanmasanız iyi olur. Ayarları uğraştırıyor. Özellikle 2000 serverda
yusuf
Üye

Mesaj gönderen yusuf »

peki benim proğramın databey MySql veritabanı. veri tabanını değiştirmeme gerek yokmu :roll: SQL Serverde çalışması için
vesper
Üye

Mesaj gönderen vesper »

Ben mysql windows 2000 yada 2003 serverda çalışırmı bilmiyorum. Ama çalışır ise server makinaya veri tabanını ve programı kurup denersin programının birden fazla kopyasını aynı anda o makinada çalıştırabiliyorsan Terminal services kurup her yerden çalıştırabilirsin. İster içerdeki HDD siz makinalardan ister internet erişimi varsa başka ülkedeki bir makinadan
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Öncelikle veritabanını en azından tabloları DataPump gibi bir araçla MySQL den MS-SQL e taşımakla işe başlayabilirsin.. SP, Trigger gibi diğer veritabanı bileşenlerini de copy/paste ve uygun syntax a uyarladıktan sonra, Delphi tarafından MySQL e bağlanmak için kullandığın Zeos bileşen seti (eğer zeos ise) yerine uygun ADO veya her ne ise bileşenlerini kullanarak yapabilirsin..