Team source gibi programlar nasıl kullanılır?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
micoteam
Üye

Team source gibi programlar nasıl kullanılır?

Mesaj gönderen micoteam »

Arkadaşlar Team Coherence ile proje geliştirmek istiyoruz ama bbir türlü nasıl yapılıyor ne şekilde oluyor tam cözemedim. bu gibi Team calışmaları yapan arkadaşlar varmı acaba? bu konuda beni aytınlatabilecek arkadaşlar yardım edebilirmisiniz? 1 haftadır uğraşiyorum ama bir türlü çözemedim. Team Coherence olmasına da gerek yok buna benzer freeCVS veya TortoiseCVS hakkında. Nasıl yapılır ne şekilde çalışılır.Kodlar serverdamı olcak yoksa herkez client taraflımı calışacak. Bu konuda bilgisi olan varsa yardım edebilirmi?
Saygılar
..:En Büyük Başarı Hiç Düşmemek Değil, Her Düşüş Sonunda Kalkıp Yola Devam Edebilmektir:..
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

Wincvs + TortoiseCVS kullanıyorum.

client - server olarak kullanamadım şu ana kadar. ssh ile ilgili bazı şeyler söyleyip duruyor ama sonuç itibariyle bi türlü beceremedim. gerçi şu an için local olarak işimi görüyo.

Team Coherence de yüklü. o daha basit ve kullanışlı gibi.
delphi ide sine de entegre olabiliyo.

hepsinde mantık aşağı yukarı aynı
kendine bi kod deposu oluşturuyon. daha sonra check-in / check-out yapıyon.

mesela TortoiseCVS için bi örnek vermek gerekirse localhost için.

d:\proje --> bu dizinde bizim şu an aktif olarak devam eden projemiz olsun. içinde a.dpr ve a.pas dosyaları var.

d:\depo burası da cvs in kodlarımızı saklayacağı yer olsun.

ilk önce yeni bir depo oluşturup varolan kodlarımızı depoya atacaz ve işe başlayacaz.

d:\proje --> sağ tuş --> cvs --> make new modul
çıkan pencerede cvsroot alanına :local:d:\depo yaz sonrada fetch list düğmesine....

bi hata mesajı verecek. d:\depo uygun bi cvs deposu değil diye. onay kutusunu işaretle ve ok de.

şimdi ok de.....

? Proje/a.dpr
? Proje/a.pas

Success, CVS operation completed

Tortoise Tip: The top-level folder has now been created in CVS.
To add files and subfolders, invoke the CVS Add Contents command.

böle bi mesaj verecek. ok de.

depo oluştu
şimdi dosyaları gondermeye geldi sıra.

d:\proje --> cvs add contest diyerek hangi dosyaların depoya gondermek istedigini belirtt ve ok de.

Success, CVS operation completed

mesajını aldıktan sonra

cvs commit de

dosyalar depoya gitti. tebrikler...

şimdi a.pas dosyasını aç ve değişiklik yap.
cvs commit komutunu tekrar ver. a.pas dosyasını tekrar gonderecektir.
sonuç olarakta

Checking in a.pas;
d:\depo/Proje/a.pas,v <-- a.pas
new revision: 1.2; previous revision: 1.1
done

yazacaktır.

karşılaştırma için http://winmerge.sourceforge.net/ tavsiye ederim.

cvs in daha bi çok özelliği branch, tag gibi özellikleri var. onlara geçmeden önce şu ssh olayını bi şekilde halletmek lazım :)
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
ZER0
Üye

Mesaj gönderen ZER0 »

arkadaşlar nedir bu team source?
Gökay Okutucu
Sakarya Bilgisayar Programcılığı Öğrencisi
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba dostum;
Team Source ve türevi yazılımlımlarla ,
Bir yazılım üzerinde birden fazla geliştirici çalışabilir, yani takım çalışması yapabilir.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

ZER0 yazdı:arkadaşlar nedir bu team source?
bir projede birden fazla kişi çalışınca kodu seknronize etmek sorun oluyor. Bu tip yazılımlarla

- kim hangi değişiklikleri yapmış
- ne zaman yapmış gibi değişiklikleri görebiliyorsunuz.
- Ayrıca bana şu günki kodu getir dediğiniz zaman bazı uygulamalar getirebiliyor. Yaptığınız değişikliklerden komple vazgeçebiliyorsunuz...

:ara cvs veya team source ;)

Kolay gelsin.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Kodların server makinada olması daha mantıklı (kullanılan yöntem bu şekilde bildiğim kadarıyla..) Özellikle versiyon geçişleri ve takibi için ideal bir yöntem..Star Team de gayet hoş..
Kullanıcı avatarı
micoteam
Üye

Peki bunu yaptık. Mesela ihtiyactan dolayı veya bir şekilde eski bir tarihe geri dönmek istersem nasıl olcak.. eski tarihli kodlar geri almam geekecektir... Ne şekilde hangi yolu islemek gerek..
Saygılar
..:En Büyük Başarı Hiç Düşmemek Değil, Her Düşüş Sonunda Kalkıp Yola Devam Edebilmektir:..
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Görmek istediğiniz kodları kullandığınız programa göre ilgili menüden seçebiliyor hatta tarih belirleyebiliyorsunuz ve belirttiğiniz döneme ait kodları veriyor size, amaçta budur zaten..
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
micoteam
Üye

Sizin dediğiniz menüyü ben TortoiseCVS de bulamayınca sorayım dedim.. Bu star team demişiniz onu indirdim. bu lisanslımı yoksa free mı? Daha onu denemedim ama bu TortoiseCVS cok kolay sadettinpolat beyin açıklamaları ile bişeler yaptık. Teşekkür ederim ilginizden dolayı..
Saygılar
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Star Team Delphi Cd'si ile birlikte geliyor ancak normal sürümü ücretli mi bilmiyorum, hiç merak etmedim nedense :oops:
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

micoteam yazdı: Mesela ihtiyactan dolayı veya bir şekilde eski bir tarihe geri dönmek istersem nasıl olcak..

yeni bir klasörde cvs checkout dediginiz zaman revision kısmından tarih, tag veya branch belirtebilirsiniz...

---
Kullanıcı avatarı
micoteam
Üye

Merhaba,
Peki söyle düşünelim. Biz kodları bir klasörden yani sectiğimiz bir serverdan kullaniyoruz.. Ben bir unit üzerinde çalışıyorum. aynı unit üzerinde başka bir arkadaş da calışacak. Mantıken onun çalışmasına izin vermemesi lazım.. Çünkü ben bir yeri değiştirirken oda benim yazdığım mantık onun kodladığına ters gelipde değiştirme gibi bir işlem yapabilir. Bundan dolayı yazılan projenin her kopyası her yazılımcıda olması mı yoksa tek serverda olması mı mantıklı? Mesela ben şuan Team Coherence üzerinde yoğunlaştım. En iyisi bu gibi görünüyor.. Şöyle bir yönerge izledim.. Bir serverda kodları topladım ve oradan çalışıyorum.. Fakat ben bir unite konumlandığımda başka biri onu kullanamiyor. Local olarak calışmayı da deneyeceğim.. lokalde böle bir kısıtlama olmaz ama o zaman da herkez bağımsız olacaktır.. Check out veya Check in yaparsak bir dizini hali hazırda çalışılan kodlar gibi göstererek herkez oraya check out yaparız file ler üzerine owerrite yapmklada olabilme ihtimali var tabi.. Sizin bu konuda fikriniz ne olur...
Saygılar
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Check-in edilmişse check-out edilene kadar kimse o dosya üzerine yazamaz ki.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

wincvs te olaylar soyle gelisiyor.

kodun iki sürümü var. bi tanesi depoda duran asıl kod diğeri ise kullanıcının değişiklik yapmak üzere depodan kendi makinesine çektiği kod.

kullanıcı değişiklikleri yaptıktan sonra kendi makinesindeki kodu depoya eklemeye çalıştığı vakit araya giren cvs ilgili dosyanın daha önceden bir başkası tarafından değiştirilip değiştirlmediğini kontrol eder. eğer bi değişiklik yoksa ilgili kodu depoya yerleştirir aksi taktirde size dosyanın daha önce x adlı kişi tarafından değiştirildiğini söyler ve yapılan değişiklikleri görmek isteyip istemediğinizi sorar. bundan sonrası size kalmış.

yani bir dosya üzerinde aynı anda birden fazla kişi edit işlemi yapabilir ama kodları ilk depoya gonderen kisi bi uyari almadan islemi tamamlar digerleri ise kodun degistirilmis olduguna dair bir mesaj alirlar :)

kullanmadım ama bilgiğim kadarıyla ms nin visual source'un da ise dosyaya kilit koyuluyor ve birisi a dosyası üzerinde çalışırken bir diğeri çalışamıyor ta ki check-out edene kadar.

---
Kullanıcı avatarı
micoteam
Üye

Teşekkürler..
Ben team chorence yi daha cok beğendim.. buda bir kullanıcı koda müdahale ederken diğeri müdahale edemiyor.. bu konuda codları tek serverda tutupta clientlar bağlanıp çalışsa bir unitte calışan biri varken o unite başka biri müdahale edemeyecek.. oda benim işime gelmez..herkez kendi lokalinde calışıp check in check out yapsa yani ortak depoya gönderse herkes istediği gibi rahat çalışacak bu şekilde hem depoda hemde localde yeni kodlar olcaktır.. herkez sadece check out yapacaktır...
sizce bu daha mantıklı değilmi?
Saygılar