WDSL ve Soap clientdataset bağlantısı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Berdem
Üye

WDSL ve Soap clientdataset bağlantısı

Mesaj gönderen Berdem »

Merhaba Arkadaşlar,
Firebird,Delphi7 ve Ibx kullanarak SOAP ve WDSL ile web server sayfası yaptım.Bunun üzerinde clientdataset ile bağlantıyı kurdum proje Web Application debuggerde test ettim.Sorunsuz bir şekilde proje çalışyor. Problem bunu ISS serverde test edip kullanma aşmasında çıkıyor.Projedeki serveri ISAPI/NISAPI olark test ettiğimde problem client provderi hiç bir şekilde görmüyor.CGI olarak derlendiğinde provderi görüyor fakat database ulaşılmaz yazıyor.ISS serverde scripts klasörünün içine exe ve database koysamda hiç bir şekilde database göstermiyor.Veritabanını nereye koymalıyım?hatta beraberinde firebird kurulu olmayan web servere fb_embedded birlikte denemeyide düşünüyorum.Önerilerinizi bekliyorum.Saygılarımla..
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

Merhaba,
Sorduğum sorunun tam cevabını bulamadım.İnternette yaptığım araştırmalardan delphi7 bir bug olduğu yazılmış.Yaptığım testlerde IB/FB ile dbexpress veya IBX componentleri ile hiç bir şekilde ISS serverda bağlantı kuramıyorsunuz.ISS serverda sadece ADO ve Access çalışıyor. ADO ve Mssql çalışmıyor.Sorunu Apache 1.3 ile çözdüm.(FB +IBX+apache 1.3)Rahat bir şekilde çalışıyor.