Arkadaşlar yaptığım bir programda çok kayıt girişi var (haftada 23000).Bundan dolayı gdb dosyası çok büyüyür.Ve program yavaşlamaya başlıyor.Bu durum hakkında bir bilgisi olan ve bir çözüm önerisi olan arkadaşların fikirlerini bekliyorum.
Yardımlarınız için Teşekkürler...
60 Mb Gdb Dosyası "Çok Yavaş Çalışıyor"
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
sorudaki aciklamalar oldukca yetersiz ama ben aklima gelenleri yazayim.
bende 2 gb lık gdb var ama oyle gozle gorulur bi yavaslik gormedim ben.
yavaslik tasarimla ilgilidir diye dusunuyorum.
gerekli indexleriniz yoksa , lookup alanlar kullandıysanız cok fazla sayıda kayıt falan cekmeye calisiyorsanız programın yavaslamasi normaldir.
bende 2 gb lık gdb var ama oyle gozle gorulur bi yavaslik gormedim ben.
yavaslik tasarimla ilgilidir diye dusunuyorum.
gerekli indexleriniz yoksa , lookup alanlar kullandıysanız cok fazla sayıda kayıt falan cekmeye calisiyorsanız programın yavaslamasi normaldir.
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Selam,
İçinde çok az kayıt olan ama blob alanlar yüzünden şişmiş bir db, index yüzünden küçük ama çok fazla kayıt olan bir db den çok daha az etkilenir. Bu nedenle sorguların execution plan larina bakıp, yüksek cost değerlerine sahip işlemleri iyileştirmek gerekir.
İçinde çok az kayıt olan ama blob alanlar yüzünden şişmiş bir db, index yüzünden küçük ama çok fazla kayıt olan bir db den çok daha az etkilenir. Bu nedenle sorguların execution plan larina bakıp, yüksek cost değerlerine sahip işlemleri iyileştirmek gerekir.
Doğan Zorlu, İzmir
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
Re: 60 Mb Gdb Dosyası "Çok Yavaş Çalışıyor"
Hangi sistem? xp de böyle bir durum söz konusu olabilir.ertline yazdı:Arkadaşlar yaptığım bir programda çok kayıt girişi var (haftada 23000).Bundan dolayı gdb dosyası çok büyüyür.Ve program yavaşlamaya başlıyor.Bu durum hakkında bir bilgisi olan ve bir çözüm önerisi olan arkadaşların fikirlerini bekliyorum.
Yardımlarınız için Teşekkürler...
System-Restore-Feature.
Hyperthreading BIOS tan kapatman lazim gelebilir.
google de IB_Affinity arattir, buldugun bilgiler yardimci olabilir.
Interbase sürekli calisiyorsa acik transaktionlarini takip et.
yapabiliyorsan arada sweep yaptir.
miskin
Ve Tanri, bütün kullarini davul edecek
Ve Tanri, bütün kullarini davul edecek

selam aslına bakarsanız bir projede 60mb lık bir bilgi deposu bulunan dataya bağlı proğramın yavaş çalışması söz konusu olamaz bu ancak ve ancak ya tabloları oluştururken indexleme olayına dikkat edilmemiş veya delphide bazı şeyler kontrol edilmemiş olabilir mesela diyelimki bir arama motorunuz va o arama motorunun locate ile aratıyorsaız çok kayıtlara geldiğinde yavaşlayacaktır genellikle aslında proğramda sql kodları ile çoğu şey yapılırsa daha faydalı olur düşüncesindeyim herşeyden evvel siz projenizi tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim bu arada tablolarda Pk ve ihtiyaca göre Fk tanımlamaları bile tablolarda bir düzen getrimektedir.birde görsel olarak kullandığınız bileşen resim gibi nesneler varsa onlarında bir çok etkeni olabilir ...yani kısacası proje tasarlarken görsellikten ziyade işlevsellik birinci sırada olmalı ...Kolay gelsin.
Tşk arkadaşlar.
Ben indexleri oluşturdum.Programda sadece bir raporlama kısmında yavaşlama oluyor.Ne yaptımsa yavaşlamasını engelleyemedim.İndexler tamam, blob alanlarda yok.Raporda 15- 20 Bin kayıt listelemesi yapılıyor bu sayı etkilermi?
Birde Doğan Beyin söylediği execution planı, yüksek cost değerlerine sahip işlemleri iyileştirme işlemleri nasıl yapılıyor acaba?
İlginiz için Çok Teşekkürler...
Ben indexleri oluşturdum.Programda sadece bir raporlama kısmında yavaşlama oluyor.Ne yaptımsa yavaşlamasını engelleyemedim.İndexler tamam, blob alanlarda yok.Raporda 15- 20 Bin kayıt listelemesi yapılıyor bu sayı etkilermi?
Birde Doğan Beyin söylediği execution planı, yüksek cost değerlerine sahip işlemleri iyileştirme işlemleri nasıl yapılıyor acaba?
İlginiz için Çok Teşekkürler...