Hangi Grid'i Kullanıyor sunuz?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla

Hangi Grid'i Kullanıyor sunuz?

Anket 15 Ara 2003 01:16 tarihinde bitecek

Delphi DBGrid
12
50%
DevExpress Quantum Grid
8
33%
Woll2Woll InfoPower
2
8%
TopGrid
0
Oy yok
Diğer
2
8%
 
Toplam oy: 24

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7500
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Hangi Grid'i Kullanıyor sunuz?

Mesaj gönderen mussimsek » 01 Ara 2003 01:16

Merhaba,

programlarınızda hangi grid bileşenini kullanıyor sunuz? Beğendiğiniz ve eksik yönleri nelerdir? Diğer şıkkını seçtiyseniz hangi grid'i kullanıyor sunuz?

Kolay gelsin.
En son mussimsek tarafından 15 Ara 2003 02:47 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
naile
Admin
Mesajlar: 1873
Kayıt: 11 Haz 2003 09:11

Mesaj gönderen naile » 01 Ara 2003 02:55

Genelde DBGrid kullanıyorum, ama bazen AlignStringGrid kullandığım oluyor. Delphideki StringGridde benziyor,ondan biraz daha gelişmiş bir grid. Aklıma gelen ilk kolaylığı, dizayn sırasında gridi çift tıklayarak açılan pencerede gridin her hücresine veya satır ve sütünlarının özellikleri belirtilebiliyor (yazı tipi,yükseklik genişlik v.b.).

Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
Mesajlar: 2961
Kayıt: 25 Haz 2003 01:14
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen husonet » 01 Ara 2003 06:07

Vallahi ben şu sıralar Kendi DBGrid bileşenimi yazmaya çalışıyorum tabii bunu yapmaya çalışırkende OOP programlamayı kavramaya çalışıyorum. Başarılı olursam artık benim DBGrid bileşenimi kullanırsınız. Yerli Malı.

İyi Çalışmalar.

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.

Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
Mesajlar: 2619
Kayıt: 11 Haz 2003 09:38
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin » 02 Ara 2003 10:00

InfoPower component setini kullanıyorum. Fakat yeni yeni versiyonuna henuz gecemedigim icin su an ki ozellikleri ve artıları biraz gecmiste kaldı. Yaklasik 6 yildir kullanmaktayım. ilk zamanlar componentleri (combo box vs...) grid icine gomebilme ozelligi oldukca iyi ve farklı idi fakat artık bir cok grid bunu yapıyor sanıyorum. Yeni versiyonunun yeni ozellikleri konusunda pek bilgim yok.....

Kullanıcı avatarı
karflake
Üye
Mesajlar: 222
Kayıt: 15 Haz 2003 02:57

Mesaj gönderen karflake » 02 Ara 2003 09:25

Merhaba.

Üzerinde en son uğraştığım projeye kadar Delphi'nin DBGrid'ini kullanıyordum. DBgrid'in After Record ve Before Record gibi olaylarının olmamasından dolayı, bir kitapta gördüğüm kod ile DBGrid'e bu olayları ekledim ve şimdi bu gridi kullanıyorum.

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7500
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek » 08 Ara 2003 01:16

Merhaba,

ben Quantum Grid kullanıyorum.

* Görsel olarak ve özellikleri çok iyi.
* Dökümantasyon ve destek konusunda da çok iyiler.
* En çok beğendiğim özelliklerden biri de Developer Express firmasının, Microsoft'un arayüzlerini aynen kopyalaması. Kullanıcı açısından kullanması rahat oluyor.
* Printing System ile yazdırması çok rahat.
* yanında gelenler bileşenler (edit, combobox vs.) çok iyi.
- Tek eksisi biraz pahalı.

İyi günler.

Cevapla