İyi Günler.Oluşturacağım treeview ın yapısında tekrarlanacak alan cok fazla bu programı şişirmeden nasıl yaparım.Dosya dan felan okutmak mumkunda state index felan nasıl ayarlanack.
yapı Şöyle.Bir örnekler açılayım
Örneğin bir okul olduğunu düşünün
+1
-a
-mat
-turkçe
-sosyal
-b
-mat
-turkçe
-sosyal
-c
.
.
.
-d
+2
-a
-b
-c
-d
.
.
.
.
şeklinde,yani farklı sınıflar var ama her sınıfın şubeleri aynı ve dersleri aynı.Bu tekrarı kodu şişrmeden nasıl yaparız...?
treeview ,tekrarlanan chıldlar..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- ender_arslanturk
- Kıdemli Üye
şöyle açıklayım.Yukarıda örnekte; 1,2,3 diye sınıflar var(okuldakı sınflar gıbı dusun).Bunu sınfların hepsinin de a,b,c,d,e diye şubeleri var yani 1a,1b,1c,1d,1e,1f 2a,2b,2c,2d,2e,2f hepsini derslerinin aynı olduğunu fazedersek de her şubenın altında da Mat,Sosyal,turkçe diye dersler var.Bu aslında sadece ana sınıfı farklı(node,root neyse işte..) ama geriye kalan butun chıldları aynı olan bır yapı ortaya cıkaryor.Benım demek istediğim bu tekrarlar olmadan nasıl olur;Yanı treeview 'e oturupta bunları tek tek yazmayım istiyorum..Bilmem Anlatabildimmi... 

- Sedat GÖKÇEK
- Üye
merhaba,
tam anlayabilmiş değilim ama sanırsam şöyle birşey yapabilirsiz:
arrayleri kullanarak
sınıflar array'i
subeler array'i
dersler array'i gibi
veya database'e kaydedip database'de almak daha iyi olur diye düşünüyorum bilgileri buradan alıp create etme işide size kalmış artık
kolay gelsin
tam anlayabilmiş değilim ama sanırsam şöyle birşey yapabilirsiz:
arrayleri kullanarak
sınıflar array'i
subeler array'i
dersler array'i gibi
veya database'e kaydedip database'de almak daha iyi olur diye düşünüyorum bilgileri buradan alıp create etme işide size kalmış artık
kolay gelsin
Amerika'yı yeniden keşfetmeyelim!