Fast Report un ABC si

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kullanıcı avatarı
Yavuz
Üye

Fast Report un ABC si

Mesaj gönderen Yavuz »

Fast Reportu daha yeni kullanacağım. İlk iş olarak tavsiye linklerden programı indirdim (FR3) Bi güzel de kurdum (Yada öyle zannediyorum, Delphi7). Recompile wizard ı da çalıştırsım All Packages i seçtim. Ben zannettim ki kompenent paletinde Fast Report tabı oluşacak ben de ordan forma taşıyacağım ama böyle bişi olmadı. Niye olmadı ki ? Ne yapmak lazım ? Bunun anlatımı mutlalaka biryerlerde vardır ama ben bulamadım. Bi özetleyen olursa çok memnun kalacağım.

T e ş e k k ü r l e r ...
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

kardeş fastreportu install ettikten sonra delphi açıksa kapat aç comp.paltte fastreport yerini alacaktır. türkçe dil desteği için delphi nin çalışmaması gerekiyor... sonrası sana kalmış takıldığın yer olursa biz burdayız....
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Kullanıcı avatarı
Yavuz
Üye

Mesaj gönderen Yavuz »

Bende mi ? FastReport ta mı ? Delphi(7) de mi ? Yoksa XP demi hata var anlamadım. Biraz daha ayrıntı vereyim

FR3 ü XP üerinde Delphi7 ye kuruyorum
Recompile Wizard ı çalıştırıyorum
1.Select the Compiler ... "Delphi7"
2.Select FR3 versiyon ... "Professional"
3.Select the TeeChart Version ..."TeeChartStd"
4. What you want to ..."Recomoile all packages"
ayarlarını yapıyorum. Problem çıkmadan compile adildiğini söylüyor
Delphiyi açıyorum ama FastReport componenti gene yok!
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

setup halinde beniöm bildiğim. normal programlar gibi next next diyerek kurulur.
dpk ise recompile.exe doosyasını çalıştırdığın zaman libd7 diye bir dizin oluşturur. o dizndeki dpk uzantılı dosyaları bildiğin componentler gibi kuracaksın
Kullanıcı avatarı
Yavuz
Üye

Mesaj gönderen Yavuz »

Fast Reportu bir şekilde kurdum (Daha önceleri eklenmiş bazı compenentler nedense engel oluyormuş onların seçimlerini Component/Install Packages den iptal edince Component araç cubğundan FastReport 3 diye bir palet oluşturabildim )
Amaaa !!!
Burada topu dopu 4 bileşen var ve içlerinde QuickReport taki gibi bir rapor dizayn etmek için bileşen yok Fast Reportta farklı bir yöntem mi izleniyor ? Bu iş nasıl Yapılıyor ?
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

merhaba kardes ben bicok kez kurdum delphi de bisey yapmana gerek yok.. exe çalıştırıp kurman yeterli. ancak comp.palette yok diyorsan fastreport p.files de fastreport klasörünün altında dır. install pack. bölümünden fastreportun paket dosyasını gösterirsen işin hallolur. recompile dosyası fastreportun dil ve uprage işlemleri için kullanılıyor.. fastreport ilk kurulduğunda varsayılan dil english dir. recompile yi çalıştırdığında sağ en altta turkish seçeniğini seçersen fastreport önizleme ekranı ve dizayn ekranı türkçe olacaktır...
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
t-hex
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen t-hex »

En baştan, Fast Report 3'ü derledikten sonra LibD7 diye bir klasör içine bpl dosyalarını atıcaktır. Delphi'de Component > Install Packages seçeneğinde çıkan formda Add düğmesine tıklayın , bu LibD7 klasörünün olduğu yere gidin ve bütün dosyaları işaretleyip aç'a basın. Bir kısmı Runtime package olduğu için "bunu ekleyemem" gibisinden mesaj çıkacaktır bunları OK diyip es geçin. Fast Report 3, FRTools ve benzeri gibi sekmelerin component palette'de belirmesi lazım.

Ayrıca bu başlığın "Delphi VCL" içinde açılmış olması lazımdı.
Kullanıcı avatarı
Yavuz
Üye

Mesaj gönderen Yavuz »

Arkadaşlar problem çözülmüştür hepinize teşekkürler A.R.O.