Telnet İşlemi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
asavas
Moderator

Telnet İşlemi

Mesaj gönderen asavas »

Telnet ile bir routera bağlanıp birtakım işlemler yapıp sonuçlarını almam gerekiyor. Ancak bir problemim var, komutları gönderme ve sonuçları alma zamanları arasında senkrenizasyon sağlamam gerekli.
Yani bir komut gönderdiğimde, onun sonucu bitene kadar diğer komuta geçmesin istiyorum. Delphi7 ile TurboPower'ın IpPro komponent setini kullanıyom. Bu konuyla daha önceden ilgilenen varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim.

Kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

üstad eğer komutun sonlandığını anlayabiliyorsan şöyle bir metod izleyebilirsin. Done diye bir global boolean değişken tanımla. Bu değişkenin değerini komut bitince True yap. Daha sonra şuna benzer bir kodla yapabilirsin :

Kod: Tümünü seç

Done := False;
  Komut1;
  while not(done) do
    begin
      Sleep(500);
      Application.ProcessMessages;
    end;
  Komut2;
Böylece komut1 bitipte değişken True olana kadar program bekler.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
asavas
Moderator

Mesaj gönderen asavas »

saol üstad,
zaten öyle hallettim meseleyide, hani dedim daha kolay bir yolu var mı, yada daha yetenekli bir komponent.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Ahmet kardeşim anladığım kadarıyla sen bizi sınıyorsun. :D bakayım biliyorlar mı diye :wink:
Kullanıcı avatarı
asavas
Moderator

Mesaj gönderen asavas »

yok abi ne sınaması ya, Mustafa bilir, ne iş için kullandığımızı, abonelerle ilgili birtakım bilgileri almamız için mecburen telnet ile kastırıyoruz. Hani her seferinde o değişken senin bu değişken benim kontrol etmeyip adam akıllı birşey var mı diye sordum yani. Ben aradım pek bulamadım da....