Cevaplarınız için bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Şu anda ibtable ları ibdataset e dönüştürüyorum. Biraz hızlanma oldu. Bir de quatum grid de grid mode özelliğini true yaptım. Tabloların açılması biraz daha hızlandı. Kullandığım form 5 sayfadan oluşuyor. Bu herbir sayfada en az bir tablo açılıyordu. Bu formda sadece aktif sayfadaki tablonun açılmasını sağladım. Herkese kolay gelsin...
Veritabanı Erişiminde Yavaşlama
Re: Veritabanı Erişiminde Yavaşlama
Selamlar,
Genelde SQL'de az deneyimli olan arkadaşların (yanlış anlaşılma olmasın herkesin düştüğü bir hatadır bu, biz de ilk zamanlar düşmüştük) tabloların hepsini birden hücuuum açıvermek oluyor. Bu alışkanlık CLIPPER DBASE gibi kullanıcıların (yada paradox gibi daha önceden xbase DB kullananların sıklıkla karşılaştığı bir durumdur). Muhtemelen arkadaşımız da aynı şeyi yapmış ve tüm dosyaları birden açmıştır.
Data Module oluşturun, genel olarak kullanılan ve sıklıkla başvuruda bulunduğunuz tabloları buraya koyun. Eğer sadece sorgu yapacaksanız TTable'dan çok TQuery kullanın. Bu sorgu zamanlarınızı kısaltyacak ve memory kullanımınızı da azaltacaktır. Sıklıkla kullanılan tablolardan biri Mesela Müşteri, döviz vs. bu tür bilgileri datamodule içerisinde bir tabloya koyun oradan program açılışında bir kere açarsınız, formlar oluşturuplup yokedildikçe bu nesneler datamodule'ün içinde olacağı için etkilenmezler. Formlarınız da bu Query Fetch time'lar olmadığından (Zaten programın açılışında bu tablolar açıldığından) sorun teşkil etmez.
Mümkün olduğunca, sadece çalışacağınız veriyi FETCH ettirin, herşeyi paldır küldür memory'ye almayın. İçeceğiniz bir bardak su için Tankerle dolaşmayın
Br gölde ne kadar su olduğundan çok sizinne kadar su içeceğiniz önemlidir, isterse o göl bir havuz kadar olsun, isterse bir kova kadar olsun isterse Pasifik okyanusu kadar olsun, siz bu su birikintisinden sadece bir bardak su alacaksınız !!!!! Dizaynlarınızı buna göre yapın. Aynı anda 1,000,000 Kayıtla işlem yapılmaz, 
Kolay Gelsin
Genelde SQL'de az deneyimli olan arkadaşların (yanlış anlaşılma olmasın herkesin düştüğü bir hatadır bu, biz de ilk zamanlar düşmüştük) tabloların hepsini birden hücuuum açıvermek oluyor. Bu alışkanlık CLIPPER DBASE gibi kullanıcıların (yada paradox gibi daha önceden xbase DB kullananların sıklıkla karşılaştığı bir durumdur). Muhtemelen arkadaşımız da aynı şeyi yapmış ve tüm dosyaları birden açmıştır.
Data Module oluşturun, genel olarak kullanılan ve sıklıkla başvuruda bulunduğunuz tabloları buraya koyun. Eğer sadece sorgu yapacaksanız TTable'dan çok TQuery kullanın. Bu sorgu zamanlarınızı kısaltyacak ve memory kullanımınızı da azaltacaktır. Sıklıkla kullanılan tablolardan biri Mesela Müşteri, döviz vs. bu tür bilgileri datamodule içerisinde bir tabloya koyun oradan program açılışında bir kere açarsınız, formlar oluşturuplup yokedildikçe bu nesneler datamodule'ün içinde olacağı için etkilenmezler. Formlarınız da bu Query Fetch time'lar olmadığından (Zaten programın açılışında bu tablolar açıldığından) sorun teşkil etmez.
Mümkün olduğunca, sadece çalışacağınız veriyi FETCH ettirin, herşeyi paldır küldür memory'ye almayın. İçeceğiniz bir bardak su için Tankerle dolaşmayın

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
-
- Üye
Re: Veritabanı Erişiminde Yavaşlama
Pagesize 16384 yap hızı etkileyen en önemli faktorlerden biridir
mevcut datanı Back up alıp restore ederken pagesize yükseltebilirsin..
mevcut datanı Back up alıp restore ederken pagesize yükseltebilirsin..