@mussimsek açıklamış zaten.Hakan Can yazdı:Şu linkte yeterli açıklama var:
http://www.tek-tips.com/viewthread.cfm? ... 735&page=1
Ambiguous Field Name FireBird diye Google'da arama yaparsanız daha bir çok cevap çıkıyor.
Şaşıracaksınız ama gercek Firebird De Table Namede <
tsk ederim
gerci ben derdimi anlatamadım ama sagolun.
Sorunum neden kaynaklandıgı degil onu biliyorum zate sorunum bunu sql kodalarını firebirde gore ayaralamadan cozme yolu idi ama vakit kaybettigime karar verdim ve butun kodlarımı buyuk harfe cevirek ve aynı alanların basına table name kullanarak degiştirmeye basladım. keske daha kolay bir yolu olsa idi ama elden ne gelir yapcaz mecbur.
ilginiz icin allah sizden razı olsun.
tks ler
gerci ben derdimi anlatamadım ama sagolun.
Sorunum neden kaynaklandıgı degil onu biliyorum zate sorunum bunu sql kodalarını firebirde gore ayaralamadan cozme yolu idi ama vakit kaybettigime karar verdim ve butun kodlarımı buyuk harfe cevirek ve aynı alanların basına table name kullanarak degiştirmeye basladım. keske daha kolay bir yolu olsa idi ama elden ne gelir yapcaz mecbur.
ilginiz icin allah sizden razı olsun.
tks ler
Yahu arkadaşım sevabına IBOConsole'den şu problemli veritabanının metadatasını ve çalışmayan query'lerden bir-iki tanesini bizimle paylaşsan da biz de kanser olmaktan kurtulsak. Zira verdiğin bilgilerle yapılan yorumlar havanda su dövmeye benziyor.
@coderlord, benim verdiğim linkte sorunun çözümünden daha ziyade nedeni belirtiliyor. @mussimsek çözümünü belirtmiş. Benim arkadaştan ısrarla daha net bilgi istememin nedeni de bu zaten. Sorunun nedenini bulabilmek.
Gerçi şu ana kadar kimden kod veya net bilgi istediysem çoğu göndermedi (tabiki göndermek zorunda değil, zira basit bir hata çıkarsa rezil olma ihtimali var).
@musti artık sen gönderirsin. Zira konu (sorun) havada kalacak.
Havada kalacak konu (sorun): "Select * From Kurlar" ın hata vermesi "Select * From KURLAR" ın hata vermemesi. Zira bu şu ana kadar benim ne InterBase'de ne FireBird'de ne MS SQL' de ne de Oracle'da görmediğim, duymadığım bir sorun.
Ben şahsen sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum ve öyle olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
İyi çalışmalar.
@coderlord, benim verdiğim linkte sorunun çözümünden daha ziyade nedeni belirtiliyor. @mussimsek çözümünü belirtmiş. Benim arkadaştan ısrarla daha net bilgi istememin nedeni de bu zaten. Sorunun nedenini bulabilmek.
Gerçi şu ana kadar kimden kod veya net bilgi istediysem çoğu göndermedi (tabiki göndermek zorunda değil, zira basit bir hata çıkarsa rezil olma ihtimali var).
@musti artık sen gönderirsin. Zira konu (sorun) havada kalacak.
Havada kalacak konu (sorun): "Select * From Kurlar" ın hata vermesi "Select * From KURLAR" ın hata vermemesi. Zira bu şu ana kadar benim ne InterBase'de ne FireBird'de ne MS SQL' de ne de Oracle'da görmediğim, duymadığım bir sorun.
Ben şahsen sorunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum ve öyle olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
İyi çalışmalar.
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
Ambiguous Field Name hatası(!) için firebird.conf dosyası bazı düzenlemlere izin veriyor olabilir.
asagidaki ayarlari kurcalamakta fayda var. gerci bana gore eger sorun alan isimlerinin cakismasindan kaynaklanan Ambiguous Field Name sorunu ise oturup sql leri duzeltmek en mantikli secenek. aciliyeti olan bir mesele ise fb nin bazi ayarlariyla oynamak sorunu belki cozebilir.
eger problem select * from kurlar ile select * from KURLAR komutlarına fb nin farklı tepki vermesi ise alan/tablo isimlerinin nasil verildigine bakmak lazim. tablonun ddl ini (veya bir bolumunu) gonderebilirsen daha ii olur. sahsen -fb her ne kadar kabul etsede- rakamla ve isaretle baslayan, icinde kucuk harf iceren tablo/alan isimleri kullanmamak en iyisi. eger kullanmissak "" icinde belirtmek gerekir.
select * from "kurlar" gibi
asagidaki ayarlari kurcalamakta fayda var. gerci bana gore eger sorun alan isimlerinin cakismasindan kaynaklanan Ambiguous Field Name sorunu ise oturup sql leri duzeltmek en mantikli secenek. aciliyeti olan bir mesele ise fb nin bazi ayarlariyla oynamak sorunu belki cozebilir.
Kod: Tümünü seç
# ----------------------------
# Backward-compatible parameter ordering as it was in FB v1/IB
#
# Type: boolean
#
#OldParameterOrdering = 0
Kod: Tümünü seç
# ----------------------------
#
# Prior to Firebird 1.5 various SELECT expressions generated unnamed
# columns. This did not conform to the SQL standard. Fb 1.5 saw the
# introduction of default aliases for these unnamed columns. In some
# cases, particularly if string concatenation is used (via the ||
# operator) this breaks existing scripts.
#
# This setting will affect aliases generated via CONCATENATION,
# CURRENT_DATE, CURRENT_TIME, CURRENT_TIMESTAMP and EXTRACT. Setting
# the value to true will disable the alias generation. It is only
# recommended to be used where legacy scripts need to be supported.
# It will be marked deprecated in Firebird 2.0 and removed in
# Firebird 3.0.
#
# Type: boolean
#
#OldColumnNaming = 0
select * from "kurlar" gibi
-
- Kıdemli Üye