Aynıı görüşte değilim bu iş için kesinlikle karşılıklı diyaloglar kurulmalı günlerce, haftalarca, aylarca planlama üzerinde, uzman ve profosyonel kişiler tartışmalı konuşmalı fikir birliğine varmalı. sizin düşündüğünüz gibi ders için yapılmış ve hocaya teslim edilen 20-30 kayıt girilen bir program değil bu böyle bir iş için uzman bir kadroyu elverişli bir ortama koyup yeterince zaman yeterli maddi (500.000.000 YTL gibi) ve manevi destek sunmalısınız. 2-3 aylık bir sürede internet üzerinden haberleşerek böyle bir projenin ancak hayali kurulur. bence kafamızı birçok kullanıcıya hitap edebilecek , basit kullanılabilen, çok yönlü bir programa yormalıyız. Herkese kolaylıklar diliyorum.sipi_raca yazdı:Aslında benim anlattığım proje bir yarışmadan çok bir birliktelik projesi farkındayım yarışma sınırlarını aşan türden ve kişisel olarak yapılması biraz zor ve zaman alan türden.
Ama şöyle bir öneride bulunsam nasıl olur
Yarışma bittikten sonra Delphiturkiye ailesi olarak türkiyenin farklı yerlerinden insanları sanal ortamda bütünleştirerek bu güzel projenin adımlarını atabilir miyiz. Üya sayısı çok iyi aralarında programcı, mühendisler ve birçok bu bölüm öğrencileri var. herkese bir parça düşerse kişisel bazda basit bir hal almaz mı
ve yapabilir miyiz ?
DelphiTürkiye forum Kod Yarışması Başlıyor...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
AvaFind Programını bilenler bilir ...Bilmeyenler için şöyle söylim. Bilgisayarınızı önce tarayarak indexler ve bunu bir database mantığla kaydeder ve içinde çok kolay bir şekilde arama yapılabilir.Tabi bu onun en can alıcı özelliği değil. scout bot sanırım yanlış yazmadıysam:) Bu teknolojisi saydesinde ram deki değişikleri algılayıp database e kaydetmektedir böylelikle ilk kurulumundan sonra ki indexleme işleminden sonra asla performans düşürmez bu sayede hızlı aramada gerçektende bir mucize yaratmaktır:) Ama Elektrik kesintilerinde yada reset gibi işlemlerde bilgisayarı tekrar taraması gerkeçtende çok sinir bozucu ben diyorum ki neden böyle bir teknolojide biz yapmayalım yani scout bot teknolojisi gerçektende çok etkileyici artı AvaFind ın elektirik kesintisi ...vs gibi sorunlarınıda aşmış bir program sanırım çok daha kullanışlı olucağı kanısındayım ...
teşekkürler ve iyi çalışamlar.
teşekkürler ve iyi çalışamlar.
@vampir261 arkadaşım sanırım belirttiğim projeyi fazla büyütmüşsünüz gözünüzde. zaman alır ama belirttiğiniz yöntem ve çalışma türünden değil. günümüzde birçok işletmede rastlıyorum bu tür programlara. öyle muazzam firmalar değil hazırlayanlar. Çevremde birçok farklı alanda küçük programlar hazırlayan arkadaşların programlarını bir modul olarak görüyorum birleştirilirse ve düzenlenirse sanırım bu proje hazır görünüyor.
Şunu belirtmek istiyorum, ben internet üzerinden birbirini hiç tanımayan insanların bunu yapabileceğini düşünebiliyorsan emin olunuz ki 5-6 kişilik bir yazılım grubunun 2-3 ayını ancak alır.
Şunu belirtmek istiyorum, ben internet üzerinden birbirini hiç tanımayan insanların bunu yapabileceğini düşünebiliyorsan emin olunuz ki 5-6 kişilik bir yazılım grubunun 2-3 ayını ancak alır.
Bu Proje Çok Güzel olcak ama..
Merhaba
Biz galiba sabit bir projeden bahsediyoruz.
ama Ben Herkes kendi projesini ortaja koysun yarışma sonunda hangi projenin iyi olduğu olrata çıkar ve iyi olan proje üzerinded hepimiz bir bütün olarak o projeye odaklanırız.
Sadece Bir Görüş
Emeği Geçen Herkese çok tşk .ederim.
Kolay gelsin
ÇAlışmalarınızda başarılar
Biz galiba sabit bir projeden bahsediyoruz.
ama Ben Herkes kendi projesini ortaja koysun yarışma sonunda hangi projenin iyi olduğu olrata çıkar ve iyi olan proje üzerinded hepimiz bir bütün olarak o projeye odaklanırız.
Sadece Bir Görüş
Emeği Geçen Herkese çok tşk .ederim.
Kolay gelsin
ÇAlışmalarınızda başarılar
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
- Karşılaştığım tablo tabiri yanlış olmasın ölü toprağı serpilmiş gibi...
- Arkadaşlar hareketlenin... Herkes tatil planı yapıyor anlaşılan.
- Yarışma hakkında ay başında yapılan İstanbul'daki zirvede konu açan oldu mu ? Bu sabah moderasyona sordum ama henüz cevap alamadım, gören duyan varsa size de sorayım dedim...

- Hayatta olan kimse var mı ? Yarışma ruhunu kaybetmeyin... Hemen kolları sıvıyorum, proje-şartlar ve ödül konusunu netleştirip sizlere sunucaz...

- 20 gündür iş için şehir dışındaydım. Internet imkanım olmadığından foruma giremedim ama ben gelene kadar karar vermişsinizdir diye umuyordum.
- Karşılaştığım tablo tabiri yanlış olmasın ölü toprağı serpilmiş gibi...

- Arkadaşlar hareketlenin... Herkes tatil planı yapıyor anlaşılan.

- Yarışma hakkında ay başında yapılan İstanbul'daki zirvede konu açan oldu mu ? Bu sabah moderasyona sordum ama henüz cevap alamadım, gören duyan varsa size de sorayım dedim...

- Hayatta olan kimse var mı ? Yarışma ruhunu kaybetmeyin... Hemen kolları sıvıyorum, proje-şartlar ve ödül konusunu netleştirip sizlere sunucaz...
- Yarışmanın resmi açılış duyurusu yapılmıştır.. Yine programlama forumunda bir üst duyuruyu inceleyiniz...
viewtopic.php?t=9222
- Bu mesaja ne gerek vardı diye soracak olanlara, bu başlığı kapattım, ilgilienenler için otomatik mail generate edilsin istedim...
viewtopic.php?t=9222
- Bu mesaja ne gerek vardı diye soracak olanlara, bu başlığı kapattım, ilgilienenler için otomatik mail generate edilsin istedim...