merhaba arkadaşlar sorumu forumda dbgrid onmousemove şeklinde arattım ama iligili bir örnek yada makale bulamadım..
benim yapmak istediğim dbgriide mouse üzerine geldiğim hücrenin içerini showhintle göstermek .. tablemda cok uzun karakterli değerlerin oldugu fieldlar ama formum küçük dbgriide tek alan görünsün istemiyorum.. bu yuzden mousela hücrelerin üzerine geldiğimde içeriği okumak istiyorum
bunu nasıl yapabieceğim konusumda fikir verebilirmisiniz. yada yanlış araştırmışşsam forumda arastırmam gereken dogru kelimeler nelerdir???
Teşekkür ederim
Dbgridde mousela üzerine geldiğim hücrenin içeriğini okuma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Dbgridde mousela üzerine geldiğim hücrenin içeriğini okuma
Ölümden öteye köy yok!
s.a.
mouse move da ilgili hücreyi seçtirmeniz lazım.
mousetocell gibi birşeyler olması lazım.(stringgridde vardı ynalış hatırlamıyorsam) daha sonra dbgridin hintine ilgili hücredeki bilgiyi yazdırman lazım. sonrada showhint.
kolay gelsin.
mouse move da ilgili hücreyi seçtirmeniz lazım.
mousetocell gibi birşeyler olması lazım.(stringgridde vardı ynalış hatırlamıyorsam) daha sonra dbgridin hintine ilgili hücredeki bilgiyi yazdırman lazım. sonrada showhint.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Grid
Slm; bu prosedürü istediğin grid için kullanabilirsin (hiyerarşisinde TCustomGrid olması şartı ile. Mesela StringGrid,DrawGrid,DBGrid vs. vs.).
kolay gelsin
Kod: Tümünü seç
procedure MouseToCell(const Grid:TCustomGrid; X, Y: Integer; var ACol, ARow: Longint);
var Coord: TGridCoord;
begin
Coord := Grid.MouseCoord(X, Y);
ACol := Coord.X;
ARow := Coord.Y;
end;
Şaban Şahin AKMAN