Barkod okuyucudanmı Klavye denmi veri girildi ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Barkod okuyucudanmı Klavye denmi veri girildi ?
Slm arkadaşlar
Öncelikle hayırlı ramazanlar dilerim hepinize.
Benim öğrenmek istediğim şu.
Bilgiğiniz gibi barkod okuyucular klavye gibi davranır ama ben bunun ayrımını nasıl yapabilirim. Örneğin bir barkod numarasının klavyedenmi girildiğini yoksa okuyucudanmı okutulduğunu nasıl anlayabilirim.
Örnek kod ile cevap verirseniz sevinirim..
Hepinize şimdiden tşk ederim..
Öncelikle hayırlı ramazanlar dilerim hepinize.
Benim öğrenmek istediğim şu.
Bilgiğiniz gibi barkod okuyucular klavye gibi davranır ama ben bunun ayrımını nasıl yapabilirim. Örneğin bir barkod numarasının klavyedenmi girildiğini yoksa okuyucudanmı okutulduğunu nasıl anlayabilirim.
Örnek kod ile cevap verirseniz sevinirim..
Hepinize şimdiden tşk ederim..
kimi barkod okuyucular barkodun başına ve sonuna özel karaketer ve/veya crc eklerler, bu özelliği varmı kontrol edip varsa açın programdada gerekli kontrolü yapabilirsiniz, veya yoksa saniyede girilen karakter sayısı <4 then klavyedendir diyerekten o tip girişleri iptal edebilirsiniz. vs..
örnek kod olarakda
örnek kod olarakda

Kod: Tümünü seç
print('hello world')
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
şöyle düşünün 2 tane farklı program var.Satış programı diyelim.kullanıcı normal olarak satış programını kullanıyor ama ben arka planda barkod okuyucudan okutulan ürünlerin barkodlarını almam lazım,sizin bahsettiğiniz yöntem benim için çalışan birşey değil ben barkod okuyucu tetiklendiğini algılayıp enter gelene kadar almam gerek bilgiyi
yinede cevabın ve kodun için tşk ederim
yinede cevabın ve kodun için tşk ederim

-
- Üye
barkod okuyucuyla klavye arasındaki fark
Barkod okuyucu
klavyeden sayı girip entere basmakla aynı görevi gormuyor mu?
yoksa ben mi yanlış biliyorum. hiç denemedim ama merak ettim dogrusu
saygılar.
klavyeden sayı girip entere basmakla aynı görevi gormuyor mu?
yoksa ben mi yanlış biliyorum. hiç denemedim ama merak ettim dogrusu
saygılar.
Her şey, her yerden farklı görünür....
@zero_g
- Kendi şirketiniz için bir çözüm üretmek istiyorsanız @hbahadir'ın dediği gibi seri porttan veri alan bir Barcode okuyucu ile hemen müdahale şansınız var. Üçüncü şahıslar için bir çözüm ise, ellerindeki mevcut barcode cihazını değiştirmelerini isteyemeyebilirsiniz, bu durumda özel barcode karakter avına gireceksiniz.
- Normalde barcode girişi yapılacak alana gelinir ve o alan girişi sırasında gelen veri değerlendirilir.
- Siz istiyorsunuz ki ID için belirli alan dışında herhangi bir alanda beklenirken olası bir barcode tetiklenmesi olursa mevcut işlem askıya alınsın ve ilgili barcode ID alanına gidilierek yeni giriş yapılsın.
- Hatta bir adım ötesi mevcut işleme dokunmadan ikinci bir thread ile paralel işlem yürüsün.
- En kötü ihtimal, elde klavye bağlantılı barcode olduğunu değerlendirelim, o zaman her giriş alanında o girişin barcode cihazından gelip gelmediğini algılayacak avcı sistem kurmanız gerekiyor.
- Örneğin Adı-Soyadı hanesi girişi yapılan alanı ele alalım. Her hamlede önce alan içeriği yedeklenecek, barcode cihaz özel karakteri aranarak, eğer barcode girişi yapılmışsa önce bu giriş blok olarak alınacak ve yedeklenen veri ile barcode karışık veri yüünden bozulan giriş eski haline dönüştürülecek gibi.
- Kendi şirketiniz için bir çözüm üretmek istiyorsanız @hbahadir'ın dediği gibi seri porttan veri alan bir Barcode okuyucu ile hemen müdahale şansınız var. Üçüncü şahıslar için bir çözüm ise, ellerindeki mevcut barcode cihazını değiştirmelerini isteyemeyebilirsiniz, bu durumda özel barcode karakter avına gireceksiniz.
- Normalde barcode girişi yapılacak alana gelinir ve o alan girişi sırasında gelen veri değerlendirilir.
- Siz istiyorsunuz ki ID için belirli alan dışında herhangi bir alanda beklenirken olası bir barcode tetiklenmesi olursa mevcut işlem askıya alınsın ve ilgili barcode ID alanına gidilierek yeni giriş yapılsın.
- Hatta bir adım ötesi mevcut işleme dokunmadan ikinci bir thread ile paralel işlem yürüsün.
- En kötü ihtimal, elde klavye bağlantılı barcode olduğunu değerlendirelim, o zaman her giriş alanında o girişin barcode cihazından gelip gelmediğini algılayacak avcı sistem kurmanız gerekiyor.
- Örneğin Adı-Soyadı hanesi girişi yapılan alanı ele alalım. Her hamlede önce alan içeriği yedeklenecek, barcode cihaz özel karakteri aranarak, eğer barcode girişi yapılmışsa önce bu giriş blok olarak alınacak ve yedeklenen veri ile barcode karışık veri yüünden bozulan giriş eski haline dönüştürülecek gibi.
zaman kontrolü ile de aşabileceğini sanıyorum. İlk karakterin edit veya başka bir komponente yazılma anı ile barkodun toplam karakter sayısını tamamlama anı arasaındaki süre farkı yaklaşık olarak bellidir, milisaniyelerle farkeder. Klavye ile ise bariz yavaştır, barkoda göre.
Bu süre kontrolü ile klavyeden mi cihazdan mı geldiği anlaşılabilir
Bu süre kontrolü ile klavyeden mi cihazdan mı geldiği anlaşılabilir