web içeriği alma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
xegelix
Üye

web içeriği alma

Mesaj gönderen xegelix »

merhabalar arkadaşlr bir sorum olacak bir kod yazdım aslında çalışyor yalnız eksik olan bir yer var. Şimdi editten internet adresini giriyorum entere basıldığında webbrowserde sayfa çıkıyor memo1 de html kodları çıkıyor ben birde memo 2 de html içeriğini düz metin yani plain text olarak görmek istiyrum bu konuda arama yaptım ama pek bir konu yok bunu nasıl yapabilirim aslında bir kaç kod örneği buldum ama çok uzun bunun kısa bir yolunu bilen varmıdır acaba ben yasdığım kodalrıa da gönderiyorum bir bakarsanız sevnirim:

procedure TForm1.Edit1KeyPress(Sender: TObject; var Key: Char);
begin
if key=#13 then
begin
WebBrowser1.Navigate(edit1.text);
end;

end;

procedure TForm1.WebBrowser1DocumentComplete(Sender: TObject;
const pDisp: IDispatch; var URL: OleVariant);
begin
SAYFA := WebBrowser1.Document;
if Webbrowser1.LocationURL <> '' then
begin
Memo1.text := SAYFA.Body.OuterHTML;//Burda html kodlarını yasıyor
//memo2.Text:= SAYFA.Body.innerHTML;//Burda da html kodalrının basit text içeriğini yasdırmak istiyorum
end;
end;

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Selam.

- Cevaplanmamış mesajlara bakıyordum, gördüm.

- HTML kaynak kodlarını aldığınıza göre HTML TAG'ları temizlediğinizde salt text kalacağını biliyorsunuz.

- Bunun için tüm Text içerisinde '<' ile başlayan yerleri string operastonlarla bulup '>' kadar olan kısmı silinmesini sağlayacaksınız. Bir de #& ile başlayan özel Taglar olabiliyor. Sayfaları etüd edip gerekli çözüm üretilebilir.

- Arama yaparken HTML Parse, String Operasyonlar Delete gibi anahtar kelimeler kullanın. Örneklere de rastlayacaksınız.
Resim
Resim ....Resim