Bir yazici sorunuda bende var:)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

Bir yazici sorunuda bende var:)

Mesaj gönderen şimal »

com bağlantılı nokta vuruslu cift nushalıyazarkasalarda kullanılan kagitlara cikti alan Epson bir yazicim var. Buna cikti almak icin

Assignfile(dosya,'COM3');
Rewrite(dosya);
writeln(dosya,'abc ');
CloseFile(dosya);

kodunu kullanıyorum ancak türkçe karakterlerde sorunum var
Bunu nasıl halledebilirim?
greeneyess
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen greeneyess »

driver update gerekli
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Bu olay Dos ve Windows un karakter setinin uyumsuzluğundan kaynaklanıyor olabilir.

Yapman gereken ise text dosyayı oluştururken sorunlu karakterlerin karşılıklarını yazmalısın bunu da bir fonksiyon olarak çağırırsan daha kullanışlı hale getirebilirsin.

Kod: Tümünü seç

Windows DOS 

Ğ      166 
     Ü      154 
     Ş      158 
     İ      152 
     Ö      153 
     Ç      128   

ı       141 
     ğ       167 
     ü       129 
     ş       159 
     ö       148 
     ç       135 
Kolay Gelsin....
İyi Akşamlar.

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

Cd cantamin bir kosesinde bunun icin Epson/istanbuldan aldigim bir pacth dosyasi var programi calistiriyorsun ve dosdaki turkce karakter problemin duzeliyor...

bende ki dosya sirketteki cd cantamda. butungunde disarida oldugum icin anca sana yarin aksam yollaya bilirim. ama soyle bir yardimim dokuna bilir ;

Epson istanbul turkce karakter problemi servisi bu servis sadece turkce karakter problemleri icin , 0 212 336 03 03 ,, burayi arayip problemini soyle birde sana yarim saat telefonda yaptirmasin ayarini soyle telefondaki teknik servis elemanina mail adresine bunun için gerekli olan patch i yollasin. hemen yolluyorlar 5 dakka içinde.

bizim müsteri portfoyumuzun %70 i muhasebeci oldugu için sürekli dotmatrix yazicilarla ugrasiyoruz.. bu problem sürekli basimiza geliyor.

benim tahminim bu problemini cozucek. fakat Husonet abiminde soyledikleri mantikli geliyor...

Kolay Gelsin...
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Evet ya Hüseyin Bey'in yazdığı yöntemi söylemeyi unutmuşum :oops:

Bir fonksiyon oluştur,stringini bu fonksiyonda karakter karakter kontrol et Türkçe karakterlerden biri olduğunda mesela Ş ise #158 yaparak sorunu halledebilirsin.
Kullanıcı avatarı
şimal
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen şimal »

Çok teşkkür ederim... yazıcıya gönderdiğim textin içindeki türkçe karakterleri ing karakteine değiştiren bir fonksiyon yazdım.... Yazıcıya göndermeden önce türkçe karakterleri temizliyorum....

Kolay gelsin. Sağolun