çok basit ama yapamadım :(
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
çok basit ama yapamadım :(
ya arkadaşlar çok basit bir şey üstünde deneme yapıyorum ama bir türlü olmuyor ya çıldıracam:( bir gauge bir buton ve bir timer var gaugenin addprogressi ile 100e kadar çıkarıyorum sayımı ama geri yani 0 a kadar saydırmak ta istiyorum aşağıdaki gibi bir kod yasdım ama 99 ile 100 arasında kalıp duruyor mantık hatası yapıyorum ama saatelerdir bulamadım bir bakabilirmisiniz?
procedure TForm1.Timer2Timer(Sender: TObject);
begin
gauge2.AddProgress(1);
if gauge2.Progress=100 then
begin
gauge2.AddProgress(-1);
end;
SAygılarımla
begin
gauge2.AddProgress(1);
begin
gauge2.AddProgress(-1);
end;
SAygılarımla
Kod: Tümünü seç
begin
gauge2.AddProgress(-1);
end;
Bunun yerine kodunu şu hale getir.Bir adet daha timer al formuna ve enabled false yap.2.tmerine şu kodu yaz.
gauge2.AddProgress(-1);
begin
gauge2.AddProgress(1);
begin
timer2.enabled:=True;
timer1.enabled:=False;
end;
Kolay gelsin.
Gidip gelen Gauge istiyorsun anlaşılan...
Aşağıdaki kurgu işini görecektir.
Aşağıdaki kurgu işini görecektir.
begin
Case Timer2.Tag of
0 : Gauge2.AddProgress(+10);
1 : Gauge2.AddProgress(-10);
end; // Case
If Gauge2.Progress = 100 then Timer2.Tag := 1;
If Gauge2.Progress = 0 then Timer2.Tag := 0;
end;
ne ditim :(
ben bu işi beceremeceğim sanırım ikiside çalıştı kodların ama ben bu kadar basit bir işi bile çözemedim tşk ederim yardımlarınız için iyi çalışmlar
Hocam öyle düşünme.
- Algoritma mantığı yerleşecek ve gelişecek. Bunun için zamana ihtiyaç var. Bu yazılanları basit olarak algılama. Sadece tecrübe.
- İki timer'a gerek olmadığını tek bir tanesiyle de yapılabileceğini biliyorsun atrık. Şimdi burdan yola çıkarak sistemi kavradığında başka yerlerde benzer durumlara çözüm üreteceksin. Sana basit gelecek.
- Algoritma mantığı yerleşecek ve gelişecek. Bunun için zamana ihtiyaç var. Bu yazılanları basit olarak algılama. Sadece tecrübe.
- İki timer'a gerek olmadığını tek bir tanesiyle de yapılabileceğini biliyorsun atrık. Şimdi burdan yola çıkarak sistemi kavradığında başka yerlerde benzer durumlara çözüm üreteceksin. Sana basit gelecek.

- uğur alkan
- Üye