Selamlar Ve saygılar adoconnectin veya baska problem

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Karamizrak
Üye

Selamlar Ve saygılar adoconnectin veya baska problem

Mesaj gönderen Karamizrak »

Selamlar saygılar dileyerek bir sorunumu arz etmek istiyorum.
Benim geliştirmiş olduğum projede bağlantısı hatası alıyorum. Nasıl oluyor bu; 5 kullanıcılı sql server olan bir proje terminallerden herhangi birinde bir satış işlemi gerçekleşir ve satıcı cocuk lavoboya veya baska bir yere gider geldiğinde yeni bir satış yapmak için yeni satış butonuna bastgı zaman bağlantı hatası diye windows mesaj gonderir. Sanırım benım buradaki sorun time out olması adoconnection uzun bir sure boşta bekleyince zaman aşımına uğruyor.

ikinci problem benim bu adoconnectin projenin tasarım anında server makine ismini soruyor haliyle database baglanmak için bende bu bilgiyi giriyorum ve derliyorum kullanmaya baslıyorum. ama benim program baska bir firmaya gorucuye cıkması gerekiyor ben delphi yi acıp adoconnectin dan server adını degıstırıp derleyemem onun için ben istiyorumki acılıs ekranındaki kullanıcı adı sifre ve server adresini gireyim ve baglantıyı o server adından yapayım. kullanıcı adı sıfre problem degıl onları yaptımda bu server işini yapamadım. forumda bir cok yerde geciyor ama beceremedim lutfen yardım.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
server adını ini dosyasından okutabilirsin.
ini dosyasını gittiğin yerde demodan önce değiştirirsin.
ona göre servera bağlanırsın.
en kolay yöntem bu(bana göre).
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Karamizrak
Üye

tamam cok guzel anlatmıssınız ama ben bunları nasıl yapacam. ini dosyasının içerisine ne girecem delphi tarafında bu ini dosyasını cagırıp nasıl hangi satırda hangi bilgi olduğunu okutacam. benim istediğim aslında soyle proje girişnde kullanıcı adı kullanıcı şifresi kullanıcı kodu ve bağlantı için server adres isminde 4 adet edit penceresi var burada server adres kısmına girecğim server ip adresi veya server adını girdiğim zaman bu editteki bilgiyi aktar adoconnection.string:=data source ('edit4.text'); edit4.text te server adresi veya adı olacak, gibi birsey yapmak istiyorum. bununla ilgili nasıl bir calışma yapabilirim.

Saygılar İyi Çalışmalar.
faithfull
Üye

Mesaj gönderen faithfull »

İni dosyanda bu bilgileri bulunduracaksın.

Kod: Tümünü seç

[DATABASE]
Username=database_user
Password=user_sifre
Server=SERVERISMI
Database=DATABASEISMI
Programın ana safasının create anında iniden bu bilgileri okur connection stringde ilgili alanlara yerleştirirsin.

Kod: Tümünü seç

ADO_DataBase.ConnectionString :=  Format('Provider=SQLOLEDB.1;Password=%s;Persist Security Info=False;User ID=%s;Initial Catalog=%s;Data Source=%s',[Password,UserName,DataBase,ServerName]);
Maddi hayata tapanlar, deniz suyu içenlere benzerler, içtikçe susuzlukları artar. Muhittin-i Arabi
..::SadıkTÜRK::..
Karamizrak
Üye

arkadaslar sagolun çok işime yaradı verdiğiniz bilgiler. sorun giderildi.