Veri tabanı önerisi istiyorum
Veri tabanı önerisi istiyorum
Kafamda uzun süredir düşündüğüm bir proje var. Bir kaç kez başladım ama yarıda kaldı. Yarıda kalma nedeni ise veritabanı. Proje şu şekilde:
Webshots benzeri bir program. Ancak; webshots'ın sevilmeyen özellikleri olmayacak. Resimleri normal klasörlerden kullanacak. Gösterdiğiniz klasör ve alt klasörleri inceleyerek resimleri listeleyecek. istediğniz resim ve klasörü iptal edebileceksiniz. Bunun için iki tablo yeterli gözüküyor. Problem şu;
Kullanacağım veri tabanının exe uygulamadan başka bir şey içermesini istemiyorum (BDE gibi). Bunun için Indy içindeki CVS table kullanamyı denedim. Yavaş ve SQL desteklemiyor. SQL desteklemediğinden tüm veri tabanını taramak gerekiyor bazen.
Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Webshots benzeri bir program. Ancak; webshots'ın sevilmeyen özellikleri olmayacak. Resimleri normal klasörlerden kullanacak. Gösterdiğiniz klasör ve alt klasörleri inceleyerek resimleri listeleyecek. istediğniz resim ve klasörü iptal edebileceksiniz. Bunun için iki tablo yeterli gözüküyor. Problem şu;
Kullanacağım veri tabanının exe uygulamadan başka bir şey içermesini istemiyorum (BDE gibi). Bunun için Indy içindeki CVS table kullanamyı denedim. Yavaş ve SQL desteklemiyor. SQL desteklemediğinden tüm veri tabanını taramak gerekiyor bazen.
Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
- White Rose
- Üye
- İletişim:
- White Rose
- Üye
- İletişim:
küçük çaplı projelerde Access Fena sayılmaz.
tabi Ağda, server da ya da güvenlik a.ısından pek iyi değil..
Setup hazırlarken accesle ilgili bir şeyi seciyorsun sadece..
ve genelde bilgisayarlarda Office kurulu olduğu için veritabanını direkt accesten acıp istediğini yapabilirsin..
TEk pc, küçük yerler için ben Access kullanıyorum.. hiç basımı agrıtmadı..
tabi Ağda, server da ya da güvenlik a.ısından pek iyi değil..
Setup hazırlarken accesle ilgili bir şeyi seciyorsun sadece..
ve genelde bilgisayarlarda Office kurulu olduğu için veritabanını direkt accesten acıp istediğini yapabilirsin..
TEk pc, küçük yerler için ben Access kullanıyorum.. hiç basımı agrıtmadı..
İnsanca.... Pek insanca....
Veri tabanları hk.
..
En son oklemer tarafından 07 Kas 2006 12:57 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
sana bir delphi kitabı okumanı tavsiye ediyorum başlangıç olarak. Sonra veri tabanları kısmına girersin.
Bu arada proje için TPfileshaper 'ı kullanmayı düşünüyorum (ismini hatalı yazmış olabilirim). Önerileriniz için teşekkürler ama benim neler istediğimi tam anlayamadınız galiba. Ben alternatif bir program yazmaya çalışıyorum. Bu nedenle daha iyi olmalı.
Kullanıcı programı klasörüyle birlikte başka bir makinaya kopyaladığı zaman programın çalışması lazım. ACSESS, DAO 3.5 versiyonu ister. Firebird embeded problem çıkarmaz ama fazlada bir sürü dll olacak. Deneyeceğim tabi. Birde program başlangıçta çalışacağı için fazla kaynak tüketmemeli.
Anlatabildim umarım.
Bu arada proje için TPfileshaper 'ı kullanmayı düşünüyorum (ismini hatalı yazmış olabilirim). Önerileriniz için teşekkürler ama benim neler istediğimi tam anlayamadınız galiba. Ben alternatif bir program yazmaya çalışıyorum. Bu nedenle daha iyi olmalı.
Kullanıcı programı klasörüyle birlikte başka bir makinaya kopyaladığı zaman programın çalışması lazım. ACSESS, DAO 3.5 versiyonu ister. Firebird embeded problem çıkarmaz ama fazlada bir sürü dll olacak. Deneyeceğim tabi. Birde program başlangıçta çalışacağı için fazla kaynak tüketmemeli.
Anlatabildim umarım.
TPFilesShaper olmadı
Çünkü Client / Server mimarili gerçek bir veri tabanıymış. Açık kaynak kodlu Delphi ile geliştiliyor. @rsimsek hocamın bahsettiği bileşenlere yöneleyim.
Aslında ben veri tabanı text yada eski tip random dosyalardada tutabilirm ama tablolarda master detail ilişkisi olacak. sql destekli olursa fazla uğraşmama gerek kalmaz. bir sql ile detailleri değiştirebilirim. Yada random yapman çok yavaş kalırmı acaba? Kalmaması gerekir sql'i okuyan veri tabanıda aynı işi yapıyor sonuçta.

Aslında ben veri tabanı text yada eski tip random dosyalardada tutabilirm ama tablolarda master detail ilişkisi olacak. sql destekli olursa fazla uğraşmama gerek kalmaz. bir sql ile detailleri değiştirebilirim. Yada random yapman çok yavaş kalırmı acaba? Kalmaması gerekir sql'i okuyan veri tabanıda aynı işi yapıyor sonuçta.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Access
Zaten Access veritabanı Office XP'de oluşturulmuşsa bile Win98 SE ve sonra çıkan işletim sistemlerinde hiç bir şey yüklemeden çalışıyor. Bu güne kadar böyle çalıştım hiç bir sorun yaşamadım. Sadece bir .exe ve bir de .mdb dosyası o kadar. Veritabanı içinde memo ve resim alanlarıda mevcuttu. Biri benden böyle ek dosyalara ihtiyaç duymadan basit düzeyde kayıt tutulacağını ifade ederek program istese hiç uğraşmadan Access kullanarak projeyi yapardım. Tabi muhakkak daha farklı çözümlerde olacaktır ama bu benim kişisel görüşüm.mkysoft yazdı:ACSESS, DAO 3.5 versiyonu ister.
Şaban Şahin AKMAN
-
- Kıdemli Üye
Bu tür componentlere güvenip de proje hazırlamak büyük bir risktir.Eğer zaman sorun değilse küçük bir veritabanı (dosya olarak da düşünülebilir.) köprüleme sistemi yazarak bu işi çözebilirsin.Verileri de sıradan bir 16 bit şifrelemeye tabi tutarsan hiçbir problem olmaz fikrimce.mkysoft yazdı:internette ararken dbase dosyalarını direk kullanan bir companent buldum. birde xml dosyalarını table olarak kullanan buldum. sql'de destekliyor.
Kolay gele..