Fastreport ile hazırladığımız raporu kullanıcı makinalarda dizayn etmeye çalıştığımızda access violation hatası vermeye başladı. rapordan kaynakalanabileceğini düşünerek boş bi raporda denedim. onda da aynı. Delphi kurulu diğer makinalarda çalışıpda olmayanlarda hata vermesi bana bpl eksikliği gibi geldi system32 içindeki bpl leri kopyaladım ama olmadı. Daha önce milyon defa ve 1000 lerce makinada yaptığımız bu işlemi neden yapamadığımız hakkında bi fikri olan varmı?
fastreport 3.10 pro
delphi 7 (raize, devexpress)
kullanıcı makinalarıda xp ..
Fastreport Professional da dizayn ekranına girememe
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Fastreport Professional da dizayn ekranına girememe
Maddi hayata tapanlar, deniz suyu içenlere benzerler, içtikçe susuzlukları artar. Muhittin-i Arabi
..::SadıkTÜRK::..
dizayn ekranını açarken bir rapor dizaynını load yaparak açıyorsanız..
load yaptığınız rapor dizaynının belirttiğiniz yolda olup olmadığını kontrol ettinizmi?
yukarıdaki örnekte yeniirsaliye.fr3 dosyası belirtilen klasörde yoksa access violation hatası verir.
load yaptığınız rapor dizaynının belirttiğiniz yolda olup olmadığını kontrol ettinizmi?
Kod: Tümünü seç
raporlar.Y_irsaliye.LoadFromFile('c:\tekkalem\asnet\raporlar\yeniirsaliye.fr3');
raporlar.Y_irsaliye.DesignReport;
Evet o her zaman aynı yerde. Exe ye göre Rapor klasörü. Hemde Raporu bulamadığı zaman Siyah bi ekran boş bi önizleme ile geliyor. Raporu buluyor ama dizayn edemiyor. şu an emin olmaya çalışıyorum ama Sanırım nokta vuruşlu yazıcı için normal raporu dizayn dediğimizde olan bi durum gibi geldi.
Maddi hayata tapanlar, deniz suyu içenlere benzerler, içtikçe susuzlukları artar. Muhittin-i Arabi