Tc Kimlik No hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ikut

Tc Kimlik No hakkında

Mesaj gönderen ikut »

Merhaba

Arkadaşlar öncelikle konu ile alakalı ne kadar thread varsa çoğuna baktım hatta dosyalarıda indirip inceledim. Şimdi hepimizin ortak fikri parse etmektende web service olayı en mantıklı seçim. Ancak web service olayında sorunlar çıktı ve sorularımda var.

1. Web service kullanmak için son threaddeki tckimlik DLL leyi dağıtamadan bunu kod içinden yapamazmıyız. bunu yaparsak bu seferde SOAP ile ilgili dll lerimi dağıtmalıyız.

2. DLL i kullanırken sharemem konusundaki uyarıları yapmama rağmen AV hatası alıyorum.

Şimdi ne yapmam gerek nasıl çözmeliyim bu konuyu.

saygılar
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
av nin sebebi inttostr demen olabilirmi?
çünkü dönen değer int değil int64
int64tostr yi dene.

dpr dosyasındaki fonksiyonlardan istediğini kendi projene kopyalarsın.
sonra kpspublic.pas dosyasınıda projene eklersen dll dosyasına ihtiyacın kalmaz.

dll dosyaları demişsin ama sanırım wsdl dosyasını kasteddin. kpspublic.wsdl dosyasını bi şekilde programa göstermen lazım. kpspublic.pas dosyasını incelersen orda defwdsl var. orayı tckimlik in websitesindeki adrese yönlendirirsen o dosyayı taşımana gerek kalmaz(teorik olarak bu şekilde ama ben hiç bu şekilde kullanmadım).
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
ikut

Mesaj gönderen ikut »

aslangeri yazdı:s.a.
av nin sebebi inttostr demen olabilirmi?
çünkü dönen değer int değil int64
int64tostr yi dene.

dpr dosyasındaki fonksiyonlardan istediğini kendi projene kopyalarsın.
sonra kpspublic.pas dosyasınıda projene eklersen dll dosyasına ihtiyacın kalmaz.

dll dosyaları demişsin ama sanırım wsdl dosyasını kasteddin. kpspublic.wsdl dosyasını bi şekilde programa göstermen lazım. kpspublic.pas dosyasını incelersen orda defwdsl var. orayı tckimlik in websitesindeki adrese yönlendirirsen o dosyayı taşımana gerek kalmaz(teorik olarak bu şekilde ama ben hiç bu şekilde kullanmadım).
kolay gelsin.
dediklerini deneyeceğim. ancak kastettiğim şeydi ; SOAP DLL dosyaları;
ikut

Mesaj gönderen ikut »

Merhaba,

kodları projeye aldım... (dll vs olmasın diye)

ancak tc kimlik no doğrulama çalışırken kendi bilgilerimler çağırınca bulunamadı diyor...

bunun nasıl kullanıldığı konusunda örnek çağırmayı yazabilirmisin?
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Soap'un DLL dosyası falan yoktur arkadaşlar.
ikut

Mesaj gönderen ikut »

fduman yazdı:Soap'un DLL dosyası falan yoktur arkadaşlar.
Furkan abi daha öncesinde dağıtılması gereken bir takım DLL dosyalarından bahsediliyordu. Belkide CLX projesi olmasından kaynaklanmıştır. Neyse bu daha iyi oldu.. ?

birde şu doğrulama dışındaki durumu çözebilsem..

Abi senin programında inetpro vs gibi bir komponent var. O olmadan yazılamıyormu bu program ?

Saygılar
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

ikut yazdı:Merhaba,

kodları projeye aldım... (dll vs olmasın diye)

ancak tc kimlik no doğrulama çalışırken kendi bilgilerimler çağırınca bulunamadı diyor...

bunun nasıl kullanıldığı konusunda örnek çağırmayı yazabilirmisin?
eğer kullanıdğınız kodu gönderirseniz bi bakalım. çağırmada fonksiyona ilgili parametreleri gönderdiğiniz zaman dönen değer olarak tckimlik numarasını almanız lazım.
kolay gelsin.
ikut

Mesaj gönderen ikut »

MERHABA

Kod: Tümünü seç

procedure TFrmPersonRec.DBEditEh1EditButtons0Click(Sender: TObject;
  var Handled: Boolean);

var adi,soyadi:ShortString;
dyil:Word;
a:Int64;
begin
  adi:='İBRAHİM HALİL';
  soyadi:='KUTLUAY';
  dyil:=1974;
  inherited;
  if TCKimlikDogrula(12018019158,adi,soyadi,dyil) then ShowMessage('doğru');  // BURASI ÇALIŞIYOR
  A:=TemelBilgilerdenTCKimlik(adi,soyadi,'ABDULKADİR','DURİYE','ŞANLIURFA','ŞANLIURFA MERKEZ',dyil,1);

KAYIT BULUNAMADI diyor ama Furkan abinin programı bu bilgilerle kaydı getiriyor. UTF çin gerekli httprio olayı yapılmasına rağmen çalıştırımadım. proje burda kitlendi
end;
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

s.a.
benim gönderdiğim dosyada
fonksiyon şu şekilde tanımlanmış.

Kod: Tümünü seç

function tcnover(ad,soyad,baba,ana:shortstring;dyeri,dyili:word;cinsiyet:byte):int64;
sanırım ilçe kodu ile ilgili bir sıkıntı var.
ili göndermenize gerek yok.
ilçe kodu (bu kodun mernisteki kod olması lazım) doğru olduğu zaman çalışması lazım.
tc kimlik numarasını bulamadığı zaman uzun bir mesaj veriyor o mesajı içinde belirtilen sorgu bilgilerine karşılık kişi bulunamadı diye bir mesaj veriyorsa gönderdiğin parametreleri kontrol et.
kolay gelsin.