İnternet Bağlantısı Kontrol
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
İnternet Bağlantısı Kontrol
Ben internet bağlantısını kontrol etmek istiyorum.Ama bi sorun var kontrol edeceğim makina internet cafede terminal ve internet cafede KabloNet kullanılıyor bu farklı şekildemi kontrol ediliyor yoksa diğerleriyle aynı mı??
makinanın ip sini piliyorsan pinglemen lazım ama kablonet tecrubem olmadığından kesin birşey diyemiyorum. sanırım hattın bağlı olduğu makinaların haricindekiler sanal ip ye sahip. o yüzden dışarıdan normal bing ping problemli olabilir. konunun uzmanı kişi (o kendini biliyor
)sanırım kesin cevabı yazacakdır.

Evet arkadasım
Evet arkadaşım kod yollarsan sevinirim..
Merhaba,
bir kaç yöntem var :
1. http://www.google.com gibi bir siteye ping atıp atamadığını test edebilirsin.
2. TCP bileşenini kullanarak bu bileşenin LocalIP özelliğini kontrol edebilirsin. Eğer 0.0.0.0 ise internete bağlı değildir.
if TCP1.LocalIp = '0.0.0.0' then
ShowMessage('Internete bağlı değilsiniz!');
3. Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz :
Kolay gelsin.
bir kaç yöntem var :
1. http://www.google.com gibi bir siteye ping atıp atamadığını test edebilirsin.
2. TCP bileşenini kullanarak bu bileşenin LocalIP özelliğini kontrol edebilirsin. Eğer 0.0.0.0 ise internete bağlı değildir.
if TCP1.LocalIp = '0.0.0.0' then
ShowMessage('Internete bağlı değilsiniz!');
3. Aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz :
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
function FuncAvail(_dllname, _funcname: string;
var _p: pointer): boolean;
{return True if _funcname exists in _dllname}
var _lib: tHandle;
begin
Result := false;
if LoadLibrary(PChar(_dllname)) = 0 then exit;
_lib := GetModuleHandle(PChar(_dllname));
if _lib <> 0 then begin
_p := GetProcAddress(_lib, PChar(_funcname));
if _p <> NIL then Result := true;
end;
end;
{Win > Win98 de SHELL32.DLL i çağırın diğer işletim sistemlerinde URL.dll i çağırın }
{buton code:}
var
InetIsOffline : function(dwFlags: DWORD):
BOOL; stdcall;
begin
if FuncAvail('URL.DLL', 'InetIsOffline',
@InetIsOffline) then
if InetIsOffLine(0) = true
then ShowMessage('Bağlı değil!')
else ShowMessage('Internete Bağlı.');
end;
Soru tam okunmadı galiba
Ben internet cafedeki teminal makinadan bahsediyorumm..
nasıl yani?
internet bağlantısını bu şekilde kontrol edebilirsiniz. Eğer başka bir makina internete bağlı mı onu öğrenmek istiyorsanız, oraya bir client programı yazıp, bu kodu client'ta çalıştırmalı ve client'la bağlantı kurup bu bilgiyi almalısınız.
Delphi Demos klasörü altında client için gerekli örnekler var.
Kolay gelsin.
internet bağlantısını bu şekilde kontrol edebilirsiniz. Eğer başka bir makina internete bağlı mı onu öğrenmek istiyorsanız, oraya bir client programı yazıp, bu kodu client'ta çalıştırmalı ve client'la bağlantı kurup bu bilgiyi almalısınız.
Delphi Demos klasörü altında client için gerekli örnekler var.
Kolay gelsin.