XDBgrid nesnesinin full versionunu nerden bulabilirm?

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
erdoganturkmen

XDBgrid nesnesinin full versionunu nerden bulabilirm?

Mesaj gönderen erdoganturkmen »

Hayırlı günler. Ya ben bi siteden XDBgrid nesnesini indirdim ancak trial versiyonuymuş. Bu nesneyi nerden bulabilirim. Yada bildiğiniz otomotik sıralama yapan bir dbgrid nesnesi varsa bilgilendirirseniz sevinirim. İİ günler
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

veri tabanından sıralı olarak çekin verileri.
Ayrıca isteğiniz kurallara aykırı biraz. Jedi içindeki girdde sıralama olabilir. Onu bir inceleyin.
erdoganturkmen

Ya hocam zaten normal veritabanından çekiyorum. Bunu da butonun clik olayına yazıyorum. ama scrool olduğu için butonların yeri değişiyo ve hoş görünmüyo. bunu hücrenin başına tıkladığında yapılmasını istemiştim ama başaramadım. Ne yapmalıyım?? :(
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Jedi içindeki gride bir bakın derim. Sıralama özelliği olabilir. Dbgrid'in onlicik olaylarına hiç girmedim. Ama şuna benzer bir şey yapmıştım. dbgird'in onclik olayında farenin kordinatlarını bulun ve başlık hücrelerini tarayın. hangisinin kordinatları içinde kaldığına bakın. ona göre veri tabanından tekrar sorgu ile o sıraya göre çekin verileri.
ADNAN
Üye

Mesaj gönderen ADNAN »

Dbgrid in ontitleclick event inde :

with dbgrid1.DataSource.DataSet as Ttable do
indexfieldnames:=column.field.fieldname;

yazarsanız .. ...

Interbase, Firebird de bu kod istediğiniz Grid başlığı için sıralamayı otomatik olarak yapar.
erdoganturkmen

Hocam çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz kod çok işime yaradı.. Ancak bu kod ile artan olarak sıralayabiliyorum [a...z] Peki bunu tersten nasıl sıralayabilirim :roll:
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Bu işlemde sonunda doğal bir 'ASC' olduğu farzedilir. Siz bunun yerine sonuna 'DESC' eklerseniz (SQL'den hatırlarsınız) istediğiniz sonuca ulaşırsınız.

Kod: Tümünü seç

with dbgrid1.DataSource.DataSet as Ttable do 
  indexfieldnames:=column.field.fieldname + ' DESC'; // Tırnaktan önce bir boşluk olmalı buna dikkat edin.
Resim
Resim ....Resim