XDBgrid nesnesinin full versionunu nerden bulabilirm?
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
XDBgrid nesnesinin full versionunu nerden bulabilirm?
Hayırlı günler. Ya ben bi siteden XDBgrid nesnesini indirdim ancak trial versiyonuymuş. Bu nesneyi nerden bulabilirim. Yada bildiğiniz otomotik sıralama yapan bir dbgrid nesnesi varsa bilgilendirirseniz sevinirim. İİ günler
Jedi içindeki gride bir bakın derim. Sıralama özelliği olabilir. Dbgrid'in onlicik olaylarına hiç girmedim. Ama şuna benzer bir şey yapmıştım. dbgird'in onclik olayında farenin kordinatlarını bulun ve başlık hücrelerini tarayın. hangisinin kordinatları içinde kaldığına bakın. ona göre veri tabanından tekrar sorgu ile o sıraya göre çekin verileri.
Bu işlemde sonunda doğal bir 'ASC' olduğu farzedilir. Siz bunun yerine sonuna 'DESC' eklerseniz (SQL'den hatırlarsınız) istediğiniz sonuca ulaşırsınız.
Kod: Tümünü seç
with dbgrid1.DataSource.DataSet as Ttable do
indexfieldnames:=column.field.fieldname + ' DESC'; // Tırnaktan önce bir boşluk olmalı buna dikkat edin.