Selamlar.
Asp ile haber scripti yazıyorum. Haberi tiny mce text editör kullanarak yazdırıyorum ve ordan gelen bilgileri alıp veritabanına kaydediyorum. fakat haberleri gösterirken her haberin bir kısmını göstereceğim ve altta devamı linki olacak. Fakat aklıma takılan bir yer var.
Diyelim ki 100 karakterini göstermek istiyorum. veritabanında bilgiler html olarak kayıtlı . tagler kapanmadan gösterince düzgün gözükmeyecek ve html tagleri de gözükecek. bunu nasıl bir yöntemle çözebilirim.
> ları kontrol ettirmek ve ondan öncesini kontrol ettirmek geliyor aklıma fakat zahmetli bir iş gibi. var mı kısa yolu?
teşekkürler.
editörden gelen bilginin bir kısmını gösterme
öncelikle haberin ilk kısmını göstermek için haberin doğrudan kendisini göstermek çok sakat bir yöntemdir. seni mecburen uğraştıracak. bu gibi scriptler için haberin kıs bir giriş metni (ki burası senin istediğin bölüm) ve haberin tamamı gibi iki ayrı alan kullanmalısın. (mantıklı olan bu)
istediğini yapmak için html kodu kontrol etmen çok zor. dliyelim ki haberin html düzenli metninde
bunu yaparken çok uzun script yapman gerekli mesajı gösterirken içeriğini kontrol edecek örneğin; <b> tagını görünce </b> yi de metnin içerisinde arayacak eğer bulamazsa <b> yi yok edecek.
ama bence bunu sağlıklı yapman günlerini alır.
istediğini yapmak için html kodu kontrol etmen çok zor. dliyelim ki haberin html düzenli metninde
şeklinde bir haber. bunun belirli bir kısmını örneğin ilk 50 karakterini alırsan ve bunu sayfanın içine include edersen </b> </font> tagları kapanmadığından kendinden sonra gelen bölümlerin fontlarını da bozacaktır.<font face="tahoma" color="red"><b>delphiturkiye.com yenilendi artık kullanıcılar forumu offlline olarak çekebilir</b></font>
bunu yaparken çok uzun script yapman gerekli mesajı gösterirken içeriğini kontrol edecek örneğin; <b> tagını görünce </b> yi de metnin içerisinde arayacak eğer bulamazsa <b> yi yok edecek.
ama bence bunu sağlıklı yapman günlerini alır.
-
- Üye
-
- Üye
html kodlarda baştaki ilk 200 karakteri doğrudan alırsanız örneğin bitiş <b> tagının > ndan kesilebilir ve bunun gibi o kadar çok ihtimal varki. O zaman sizin textiniz biçimlendirilmemiş olarak görünür. Ama iki alanda özeti ve tamamı diye tutulursa (asp nette örneğin repeater kullanarak) yazının formatında değişme olmaksızın gösterebilirsiniz.