Dbgrid nesnesine birden fazla tabloyu bağlamak

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
erdoganturkmen

Dbgrid nesnesine birden fazla tabloyu bağlamak

Mesaj gönderen erdoganturkmen »

Selamlar. Ya hocam kusura bakmayın. Forumda yeni olduğum için nasıl başlık yazıldığına dikkat etmedim; özür dilerim..
Soruma gelince elimde 3 tane tablo var(accseste yapılmış). Bu tablolardaki bazı alanları dbgrid nesnesinde toplamak istiyorum. Belki forumda vardır ama bulamadım :cry: Bunu normalde ben kod ile stringgrid nesnesine yaptım. Ancak programda esnekliğin olmadığı farkına vardım :) (Eğer başka component varsa onu da kullanbilirim) Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
macsonfor
Üye

Mesaj gönderen macsonfor »

Eğer doğru anladıysam eğer istediğiniz işlem için herhangi bir component'e ihtiyacınız yok çükü basit bir joinle istediğiniz kadar tabloyu birleştirebilirsiniz.

Esnek bir yapı istiyorsanız o zaman cxGrid'i tavsiye ederim...
Bilgi Paylaşıldıkça Çoğalır
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
sql ile halledebilirsin. select kısmında ilgili tabloları birleştirip o şekilde select çek.
:ara join
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim