WEB ÜZERİNDE FIREBIRD KİTLENİYOR

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
integra_sir
Üye

WEB ÜZERİNDE FIREBIRD KİTLENİYOR

Mesaj gönderen integra_sir »

Selamlar,

Daha önce de bi başlığa tesadüfen yazmıştım ama sorun git gide büyüyor.

Firebird 1.5.3 üzerinde bir projemiz çalışıyor. Bu proje iki parçalı. Birinci parçada delphi ile yazılmış exe yardımıyla şubelerdeki kullanıcılar tarafından veri girişi v.s. yapılıyor. Diğer parça ise web üzerinden asp sayfaları yardımıyla başka kullanıcılar veri girişi ve raporlama yapıyor.

Sadece exe tarafı ya da web tarafı çalışırken bi sorun yok. ancak iki platform da aynı anda çalışırken ve de kullanım sayısı arttıkça fb kitlenip iis i de durduruyor. web tarafı çalışmaz hale geliyor.

Sistem de iki adet server var. İkisi de Xeon işlemcili 2GB ram ve 3 lü RAID diske sahip. Performans sorunu yok.

Web serverda Windows Server 2000 ve IIS 5 kurulu. Firebird 2.0 service olarak çalışıyor.
Database Server da ise Windows Server 2003 kurulu ve Firebird 1.5.3 çalışıyor. Sorunlar ise şunlar :

1- Web servera 1.5.3 kurduğumuzda ADO bağlantısı GDS32.Dll yükleyemedim diyor ve vt ye ulaşamıyor.

2- DB Serverdaki FBird, exe ile gelen hiçbir işlemi kesmezken web serverdaki IIS i durduruyor.

3- Bir Server ı her iki işlem için de kullandığımızda da kitleniyor.

4- İşlemci ve RAM performansını izliyorum, 250 MB den fazla RAM kullanılmıyor ancak işlemci zaman zaman %60 a kadar peak yapıyor.

Bir bilen varsa bu işe el atalım allah rızası için. Hatta isteyen buyursun gelsin iş yerime yapıyı görsün. Linux ile fbird ü çalıştırabilirsek daha iyi olur kanaatindeyim.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Sanırım Firebird kurulumunda bir sıkıntınız var. Çünkü hem firebird 2.0 dan bahsediyor hem de 1.5.3 ten.. Bana sorarsanız tüm firebird le ilgili şeyleri durdurup sistemden kaldırın. Daha sonra da yeni,den başlatıp GDS32.DLL i system32 altından silin. Ondan sonra temiz bir 1.5.3 kurduktan sonra aynı denemeyi tekrarlayın.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

web serverde kullandığınız fb ODBC driver'ından kaynaklanan bir problem olabilir. Bencede @rsimsek beyin dediği gibi her iki tarafada kararlı sürüm olan 1.5.3 ' ü yükleyin. Bunun yanında ODBC driver'ınızda beta sürüm olmasın.
integra_sir
Üye

Sorun ADO bağlantısında

Selamlar;

Cevaplarınız için teşekkürler. Benim aradığım bu değildi. Her iki serverda da 1.5.3 yüklü olduğunda web server ADO Bağlantısı kuramıyor. O yüzden Web serverda 2.0 , DB Serverda 1.5.3 yüklü. Bunu VBasicte yazılmış bir programla kallavi bi sorgu yolladığım zaman da FB Kilitlendi.
Defalarca kaldır kur yaptık Firebird ü. GDS32.Dll i de silerek.

ODBC Driverı Beta değil. Kararlı Sürüm.

ADO Bağlantısı sorununu nasıl aşarım şimdi bunu öğrenmem lazım
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

Sorun kallavi sorgular ile ilgili diye düşünüyorum. Bazen LEFT JOIN yarım saniye sürerken RIGHT JOIN 30 dakika sürebiliyor. FULL JOIN ise artı sonsuza kadar sürebiliyor. Hele aynı tabloyu yine kendine join edersen vay haline.

Eğer kilitleyen kallavi sorgulardan birini gönderirsen belki yorum yapabiliriz.

İyi çalışmalar.
integra_sir
Üye

En son şunu denedim :

Web server dan FB ü kaldırdım . Sadece ODBC driver kaldı. Windows Veri Kaynaklarına Yol tanımladım. ASP connection stringe bu tanımı yazdım. Bağlantı normal çalışıyor hız da iyi. tek FB çalışıyor yani şu anda.

Yarın sabah belli olur başarılı olup olmayacağı. ADO ya akternatif olarak OLEDB ve DBExpress deneyecem son çare.