Esas mesleğiniz nedir?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.

Esas mesleğiniz nedir?

Anket 22 Mar 2004 12:02 tarihinde bitecek

Bilgisayar (Mühendis, Programcı vs.)
37
57%
Elektrik/Elektronik
4
6%
Öğretmen/Öğretim Görevlisi
5
8%
Memur
7
11%
Avukat
0
Oy yok
İşçi
0
Oy yok
Mühendis
5
8%
Polis
0
Oy yok
Diğer (mesleğinizi bir mesajla belirtirseniz seviniriz )
7
11%

Toplam oy: 65

Kullanıcı avatarı
muskut
Kıdemli Üye
İletişim:

Esas mesleğim

Mesaj gönderen muskut »

Her ne kadar bir mühendis adayı olsam da esas mesleğim: Evde nöbetçilik yapmak :) Haftada en az 2 gün yemek yapıp, ev temizleyip, çamaşır yıkamak :) Hayatın en güzel tadı bu...
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

Şimdilik özel bir şirkette Bilgi İşlem Yöneticisiyim ama fırsatını bulduğum en kısa zamanda bi kaç arkadaşımla yazılım şirketimizi kuracağız.
Özellikle oyun sektörü için... 8)
Oldeye Software
http://www.oldeye.com
celalatak
Üye

Mesaj gönderen celalatak »

Kimya mühendisiyim üniversite sınavındaki hedefim bilgisayar mühendisliğiydi ama olmadı.
Geçen sene meslek lisesi progamcılık bölümünün programlama derslerine girdim. İlginçtir o çocukların 2-3 tanesi bölümlerinin yükseğine devam etti. Türkiye yaşayanların kaderi sanırım çok küçük bir azınlık eğitim gördüğü alanda çalışıyor
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

Ben de Tıp Hekimiyim.Bu işe nerden merak sardım .Bizim hastanenin yazılımcısına kızdım :twisted: ve senin yazmadığın programı ben yazacam dedim bana gülünce :lol: inat uğruna program yazmaya merak sardım.Ne mi oldu yazdım. :)
Şimdi ise günlük hayatımın stresinden kurtulmak için hem forumu takip ediyorum kendime özel projelerim için kod yazmaya çalışıyorum. :wink:
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

Valla benim mesleğim programcılık ve bu dalda çalışıyorum. Kendi mesleğimi icra ettiğim için de chok mutluyum...
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
Özdemir
Üye

Mesaj gönderen Özdemir »

Valla bende programcı olmak istiyorum. İnşallah olucam.Şu anda işsizim
bilg. prog. okudum. ama bişey öğrenemedim. Keşke internete bağlansaydım. Boluda okudum ondan biraz uzak kaldık yeniliklerden.
Daha yeni yeni öğreniyorum. Delphi interbase ms sql felan.Trigger sp felan burda duydum. Yazdığım iki tane program var. Burda yardımcı olan abilerime çok teşekkürler....
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

bende programcılık mezunuyum.

Ankara'da özel bir şirkette bişeler yazmaya çalışıyoz :)
Kullanıcı avatarı
fazil14
Üye

Mesaj gönderen fazil14 »

merhaba arkadaşlar bende bilgisayar programcılığı (yeni) mezunuyum..

şu an eskişehirde bir firmada yazılım, donanım işleri ile uğraşmaktayım

herkese başarılar diliyorum.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Ben de Programcılık okudum (mezun olamadım :) Askerlik ve ailevi nedenlerle. Şu anda da Yazılım Geliştirme ve Sistem Analistiği ile meşgulüm. Ama inşallah 5-10 sene sonra kendi çiftliğimde toprak ve hayvancılık üzerine gitmeyi planlıyorum :)

m4st3rmus arkadışımız Halil ŞENGONCA hala okuldaysa ona çok çok selamlarımı söyle (Adnan ÖNCEVARLIK'ın selamı var dersen hemen tanır.) Bu arada siz 3090 kullanıyor musunuz? Kullanıyorsan belki benim o dönemlerde yazdığım Programlardan bulabilirsin (Tabi Süleyman Temizlemediyse :) Ehi ehi ehiii... Az kurcuklamamıştıuk sistemi Levent TOKER hoca bizimle az uğraşmadı :) Aaaaah aaaaah Ramses, Göbek, Eagle, Dandyck, SpartacCesSe, Dost, Gözlük (Bu kişiler diğer arkadaşlarımızın Nick'leri) neydi o günler beeeaaaa...

Aaaah mazi depreşti gene.

Herkese Kolay Geleeeeee.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
greeneyess
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen greeneyess »

34 yıl İstanbul'da yaşamış biri olarak pazarlamacılık ve fotoğrafçılık yanında meslek lisesi elektrik bölümü mezunuyum.
Pc ile ilgim GWBasic ile bir kursta 1990 yılında başladı. 2000 yılında işletmeye başladığım 20 pc likbir internet cafe ile PCler ile aramızdaki aşk daha da kuvvetlendi. Şİmdi Müzikle ilgilendiğim ve nota yazma programı geliştirmek istediğim için delphi öğrenmeye çalışıyorum. Aslında mevcut notalama programları da var ama Türk Sanat Mûsıkî'sindeki arızalar ve farklı frekanslar yüzünden standart nota programları işimizi görmüyor.
Beni delphi ile ve siz değerli arkadaşlarla tanışmama sebep olan Türk Sanat Musıkîsine teşekkür ederim.
Tabi buradaki paha biçiilmez beyinlere ayrıca sonsuz teşekkürlerimi belirtmek isterim.
Kullanıcı avatarı
y.kulac
Üye

Mesaj gönderen y.kulac »

sakarya sivil savunma arama kurtarma birliği'nde arama kurtarma
teknisyeniyim. bende acayip bilgisayar merakı var. bilgisayarlarda
çalışan programlar nasıl yazılır diye hep marak ederdim. bu merak
sayesinde 1 yıl önce program yazmaya başladım.önce qbasic, sonra
C ,ama C çok ağır geldi ve bıraktım. sonra visual basic.
visual basic beni kesmadi. sonra delphi ile tanıştım. 5 ay önce ve
yoluma delphi ile devam edeceğim.
Kullanıcı avatarı
ekazmaci
Üye

Mesaj gönderen ekazmaci »

Merhabalar.
Ben şu anda pdks (personel devam kontrol sistemi) sistemleri kuran bir firmada programcı olarak çalışıyorum.Bu işin eğitimini görmedim.Lise mezunuyum.Daha önce yine bir pdks firmasında program desteği verirken bazı ihtiyaçlardan dolayı qbasic ile programlamaya başladım.Zaman içerisinde bu işi çok sevdim ve kısa bir süre visual basic deneyiminden sonra delphi ile tanıştım.Halen delphi ile devem ediyorum.
Kullanıcı avatarı
aveysel
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen aveysel »

Lise de elektrik bölümünü bitirdim ama aklım fikrim bilgisayarlardaydı, sonra özel bir şirketin bilgi-işlem departmanına girdim, 1.5 sene çalıştım Donanım ve Network konusunda oldukça uzmanlaştım.

Rahat durmadım aklım fikrim programcılıktaydı, işten ayrıldım okula başladım şu an ktü bil. prog. 2.sınıf öğrencisiyim ve Deli gibi öğrenmek istiyorum en büyük sıkıntım ise okulda ki hocalarımızın programcılık konusunda sorduğumuz şeylere hep yüzeysel cevaplar vermeleri,

Öğrenciyim ve bu yüzden geçen ay internet bağlantımdan dolayı ev telefonum 200 milyon geldi...

Feda olsun bir 300 daha gelse yine öderim çünkü bilgiye açım...
Select * From LiFe Where Your EYES
http://Www.Gebze.Org
DotCom
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen DotCom »

@Kuri_TLJ Hocam Merhabalar ;

Halil Şengonca hala bilgisayar mühendisliğinde ders vermekte. ayrıca Levent Toker yani levent hoca benim dersime giriyor. benide çok sever. Bizim Network Tek. ve Geliş. Dersine Levent Hoca giriyor. İnternet Programlama Dersimede Ata Önal geliyor , sanırım onuda çok iyi tanırsın. Rıdvan Şen , Çoşkun Harmanşah vs vs vs...

Halil Şengonca ile bir muhabbetim yok ama görürsem söylerim. ama levent hoca ile zaten her hafta ders münasebeti bile görüşüyoruz.

Ayrıca geçen sene yine network sistemleri dersini anlatırken Kuri_TLJ , senin bahsettiğin o olayları derse anlatmıştı. "İşte bizim öğrencilerimiz vardı çok uğraştıyorlardır sistemle bizi , sonunda gittilerde kurtulduk falan gibi." Hoca bişiyi düzeltirmiş. bilgisayarın başından kalkmadan yine sistemde arıza.

Adamın hikayeleri çok komik hatta , bir olay anlattıgında sınıfta sağlam adam kalmıyo herkez yıkılıyo.

Sadece şunu söyliim : Doğruluk Derecesi hocanın: " Ege Üniversitesi sınırları içinde fakülteler arası network bağlantılar FiberOptik , Fakülte içlerinde switch ve router omurgaları var. Bi gün fiberoptik kablolardan biri kopmuş bude kopukluğun nerede oldugunu görünce hemen olay mahaline gitmiş ve bir de bakmışlarki. Arazi işleri ile uğraşan bölümün orada ( şuanda bölüm ismini hatılamıyorum ) inek fiber optik kabloya basmış kabloda ezilmiş. "bana pek inandırıcı gelmedi ama."... Böyle olaylar yani...

Neyse ; @Kuri_TLJ Ben bu sene mezun olucam. ama hazirandan önce işin düşerse izmire beklerim mayısda şenlikler var ozamanda gel müsafirim olyani... eski günlerin hatrına....

Görüşmek Dileğiyle..
Kullanıcı avatarı
enalbant
Üye
İletişim:

Hayatimin algoritmasi

Mesaj gönderen enalbant »

basla:
pazartesi sabahtan aksama kadar program yaziyor, sabaha kadar uyuyorum.
sali sabahtan aksama kadar program yaziyor, sabaha kadar uyuyorum.
carsamba sabahtan aksama kadar program yaziyor, sabaha kadar uyuyorum.
persembe sabahtan aksama kadar program yaziyor, sabaha kadar uyuyorum.
cuma sabahtan aksama kadar program yaziyor, sabaha kadar uyuyorum.
cumartesi sabahtan aksama kadar program yaziyor, sabaha kadar uyuyorum.
pazar sabahtan aksama kadar program yaziyor, sabaha kadar uyuyorum.
go basla: