dbden comboboxa aktarıp seçmek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kaptan
Üye

dbden comboboxa aktarıp seçmek

Mesaj gönderen Kaptan »

Resim
Selamlar.
Yukardaki işlemde combobox içerisine otomatikmen dbdeki fieldden veriler aktarılıyor ve seçilebiliyor. Resimdeki görüntü accessden alıntıdır.
Delphide bunun gibi bir bileşene ihtiyacım var. Jedinin searchcomboboxını ve lookupcombobox ı denedim ama programı çok yavaşlattı. master tablodaki alana comboboxı koydum seçildiğinde veriler geç geliyor, program ilk yüklenirken o form açılırken yine bayağı bi geç geliyor. detail tabloda kayıt biraz var ama masterda yani comboboxı bağladığım tabloda veri bikaç tane.
Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Teşekkürler.
mceL
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mceL »

Delphi ile standart gelen LookupComboBox bu iş için oluşturulmuştur. Verilerin geç gelmesi veritabanınız veya kodlarınız ile ilgili olabilir.
Kaptan
Üye

Mesaj gönderen Kaptan »

tek tabloda kullanınca sorun olmuyor ama master detail tabloda sorunlu. masterdakinden kayıtı seçiyorum daha sonra bütün alt detail tablosundan ve onun da altındakinden teker teker sorgular çalıştırıyor. ve bu da yavaşlamaya neden oluyor. yani bir altındaki detaili seçse sonra onun altındakini seçse olacak ama alttaki detaildeki kayıtları seçerken her kayıtta onun altındakileri seçiyor.
bilmem anlatabildim mi:)biraz karışık oldu.
otorun
Üye

Mesaj gönderen otorun »

mceL yazdı:Delphi ile standart gelen LookupComboBox bu iş için oluşturulmuştur. Verilerin geç gelmesi veritabanınız veya kodlarınız ile ilgili olabilir.
mcel kardeşimiz doğru söylemiş DBLookup ComboBox kesinlikle bu gibi işler için oluşturulmuş.
Sana şimdiden kolay gelsin
deltas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen deltas »

combobox'a verileri okul adları olarak kullanıyorum. form açıldığındahemen yükleme yapıyor. kayıtta Türkiyedeki üniversitelerin adları var. belki işine yarar.

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
ibdataset2.Open;
 combobox1.items.clear; 
while not ibdataset2.eof do
begin 
  combobox1.items.add(ibdataset2.fieldbyname('AD').asstring);
  ibdataset2.next;
end;
end;
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;