MySQL 'de fonksiyonlarda Türkçe karakter problemi

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Cevapla
mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3110
Kayıt: 26 Ağu 2003 12:35
Konum: Berlin
İletişim:

MySQL 'de fonksiyonlarda Türkçe karakter problemi

Mesaj gönderen mkysoft »

MySQL'de SQLyoug programı ile procedure yazdığımda procedür içinde geçen türkçe karakterleri kaydetmiyor. yerine ? işareti koyuyor. Procedürleri mysql databasinde tutuyor. Buraya baktığımda alalın blob olduğunu gördüm bu nedenle alana ait dil seçimi yapılamıyor. Blob alanı açıp türkçe karakterleri düzelttiğinizde problem ortadan kalkıyor. Benim merak ettiğim acaba hata SQLyoug programından mı kaynaklanıyor? Daha önce benzer problemle karşılaşan olabilir.

teşekkürler.
shadowmann
Üye
Mesajlar: 508
Kayıt: 30 Oca 2004 10:49

Mesaj gönderen shadowmann »

db oluşturulurken latin5 iso 8859 kullanılması gerekiyor. Bununla alakalı olabilir.
mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3110
Kayıt: 26 Ağu 2003 12:35
Konum: Berlin
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

procedurler mysql veri tabanında tutuluyor. onu yeniden create etmek gerekir ama blob alanların charseti olmaz. veritabanı default olarak latin5'e ayarlı. Bir kaç deneme yanılma yapayım o zaman. teşekkürler.
Cevapla