otomatik program kurdurma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
youutek
Üye

otomatik program kurdurma

Mesaj gönderen youutek »

herkeze selam.
benim sorum şu otomatik olarak bir programı nasıl kurdurabiliriz örneğin;acrobat redaer yada vinamp yada başka bişiy yani sadece setup.exe sine tıklayacam diğer yönergeleri next leri, tabları, editlere girilen bilgileri, otomatik yükletip setup un sonuna kadar gidecem bu mümkünmü yada bunu yapan setup programları varmı install shield bunu yapabilirmi

HERKEZE ÇOK TEŞEKKÜRLER....
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

delphi ile birlikte gelen installshield express bu işi yapıyor. ayrıca wise, ve inno setup da olabilir. forumun arama kısmında bu kelimelerle arama yaparsan bulursun, kolay gelsin.
ikut

Re: otomatik program kurdurma

Mesaj gönderen ikut »

youutek yazdı:herkeze selam.
benim sorum şu otomatik olarak bir programı nasıl kurdurabiliriz örneğin;acrobat redaer yada vinamp yada başka bişiy yani sadece setup.exe sine tıklayacam diğer yönergeleri next leri, tabları, editlere girilen bilgileri, otomatik yükletip setup un sonuna kadar gidecem bu mümkünmü yada bunu yapan setup programları varmı install shield bunu yapabilirmi

HERKEZE ÇOK TEŞEKKÜRLER....
1. Mümkün.
2. Instashiedle de mümkün ama web sitesine baksan daha abuk cevap alırdın.
3. Delphi hepine baksaydın isexpress hakkındada bilgi edinirdin
Kullanıcı avatarı
youutek
Üye

Mesaj gönderen youutek »

install shield nasıl yapıldığını bilen varsa kısa bişekilde anlatırsa çok sevinirim yda adres verirlerse

teşekkürler
Kullanıcı avatarı
selman
Üye

Mesaj gönderen selman »

innosetup ve istool ikilisini kullanarak yaparsan daha iyi olur forumda arama yaparsan nasıl setup oluşturulduğuna dair bilgiler bulacaksındır.Kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

selman yazdı:innosetup ve istool ikilisini kullanarak yaparsan daha iyi olur forumda arama yaparsan nasıl setup oluşturulduğuna dair bilgiler bulacaksındır.Kolay gelsin
+1

viewtopic.php?t=12392
similyan
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen similyan »

Kullanıcı avatarı
Opt2000
Üye

Mesaj gönderen Opt2000 »

Selam,

Ya ben yanlış anladım, ya da cevap veren arkadaşlar, ama ben gene de şansımı deneyeyim.

Kendi yazdığınız programlar için tek tıklama ile kurulacak setup hazırlayabilirsiniz. Ama örneğin siz otomatik olarak Winamp'i de kurdurmak istiyorsanız, iş biraz değişiyor. Burada artık otomatik olarak kurdurmak istediğiniz 3. parti yazılımın (Winamp ve Windows Media Player'i örnek alalım) kurulum programının silent install'ı desteklemesi gerekiyor. Bildiğim kadarıyla Winamp'de böyle bir seçenek yok, ama Windows Media Player'in silent install seçeneği var, hatta registryi kullanarak restart gerekip gerekmediğini de öğrenebiliyorsunuz. Ya da MS SQL Server'in de (Desktop Edition ve Express Edition) buna benzer opsiyonları var. Ama bu sizin dışarıdan verdiğiniz çalışma parametreleri ile yapılan bir şey. Yani kurulum programının çalışmasına, çalışma anında herhangi bir müdahale yok, ki zaten bu da çok sakat bir hareket olurdu. Sonuçta lisans sözleşmesini göstermeyeceksiniz ve bu da sizi zor duruma düşürebilir.

Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç
EeCOMP
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen EeCOMP »

sanırım arkadasın istediği şey daha farklı inno setup install shield express bildiğim kadarıyla sadece setupun exesini çalıştırıyo gerisini kendin kuruyosun arkadas tüm kurulum işlemlerini kendisi yaptırıp kurulumu bitirmek istiyo

tam bilmiyorum bu işin nasıl yapıldığını ama sanırım istediğini sendkey yapıyor

aşağıda ayrıntılı bilgi bulabilirsin

viewtopic.php?t=1587&highlight=sendkey
Kainat dahi bir programdır ve şüphesiz onun bir programcısı vardır...