Abi Selamlar, saygılar. Bi sorunumuz var ki yandım dedirten cinsten.
Şimdi olayı şöyle özetleyim.
Bir uygulama yazdım. VT Firebird. Server 2003 de kurulu. Net üzerinden bütün şubelerimiz bağlanıp işlem yapıyor. Dosya mimarisi biraz yüklüce. Alan çok, sorgu çok v.s. hız problemi yaşamadım ama. Herşey gayet güzeldi. Ta ki web üzerinden işlemleri görüntülemeye başlayana kadar.
Altı üstü 300-350 kişi bağlanıyor. Önce ADSl sapıttı. Onu hemen devre dışı bıraktık. Linux üzerinde çalışan bir firewall ve routing sistemi kurduk. Ardından web server ile VT serveri ayırdık. Bir süre o da iyi gitti ama son 2-3 gündür çok fazla kesinti başladı. IIS 6.0 ile web yayını yaptık. O sık sık kitleniyor haid onu anladık. Ama bizim FB e ne oluyor sence ?
Arada bir servisleri retstar ederek geçici de olsa bişeyler yapmaya çalışıyoruz ama günü kurtarıyoruz sadece.
Linux yükleyip FB ü o makinye atmak istiyoruz ama içinden çıkamadık. Kullanıcı ve şifre ytanımı sorun oldu beceremedik. Ve dahası bazı clientler Fb 2.0 ile bazıları FB 1.5.3 ile çalışıyor. Nedeni aynı programın offline versiyonu var bu nedenle her client da fb yüklü. Bi yardım bi akıl rica ediyouz. İyi çalışmalar dilerim.