form uzerinde bir QuickReport nesnesi ve tablo var
gerekli baglantılar tamam alalnlar tamam
previewmodal yapınca liste halinde gorunuyor hersey
ama yazdırmak icin basılacak buton active degil
ilginc aynı projeyi bir kac kere derledikten sonra bazen duzeliyor
ama neden boyle oluyor.
QuickReport ta print ve printsetup butonları disable cıkıyor
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
QuickReport ta print ve printsetup butonları disable cıkıyor
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
- Ben önce, quickreport'taki alan sayısını göz önüne alarak (çok fazla alan vardı bu yüzden hafızaya yükleniyordu) Quickreport'u silbaştan hazırladım...
- Hafızadan tasarruf için bandların before print olayında QRDBText yerine QRLabel koyup, onlara aktarma yaptırdım... Bu kısmen sorunu çözdü...
- Sonra da program içerisinde gereksiz formların hazfızada açık kalmaması için ihtiyacım sona erdiğinde Free ettim.. Aslında en başta bunu böyle planlarım genelde ama sorgular detaylandıkça form sayısı zaman içerisinde artmıştı...
- Haa asıl bir sebebi daha... PreviewModal yerine Preview yapınca da çözüm oranı artıyor...
- Hafızadan tasarruf için bandların before print olayında QRDBText yerine QRLabel koyup, onlara aktarma yaptırdım... Bu kısmen sorunu çözdü...
- Sonra da program içerisinde gereksiz formların hazfızada açık kalmaması için ihtiyacım sona erdiğinde Free ettim.. Aslında en başta bunu böyle planlarım genelde ama sorgular detaylandıkça form sayısı zaman içerisinde artmıştı...
- Haa asıl bir sebebi daha... PreviewModal yerine Preview yapınca da çözüm oranı artıyor...