Merhaba arkadaşlar bir proje hazırlıyorumda ben kaydettiğim bilgileri,
QuickReport kullanarak tasarım yapıvorum ve QuickRep1.Preview; ile baskı önizleme alıyorum.. ama 2 tane sorum var benim arkadaşlar.
1- Rapor üzerine koyduğum QRLabel lerin bazılarını koyu yapıyorum fakat önizleme aldığımda bazıları koyu bazıları açık renkte çıkıyor aslında hepsi koyu acaba neden?
2- Ben kullancııların sadece önizleme almalarını istiyorum yani çıktı almalarını istemiyorum bunun içinde print olayını nasıl kapatabiliriz.?
Bu olayları QuickReport da yapbilirmiyiz yoksa farklı bir Rapor tasarım componentimi kullanmamız gerekiyor acaba?
Teşekkürler iyi çalışmalar.
Mesut EREN
çıktı olayını kapatma..?
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
- White Rose
- Üye
- İletişim:
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Kendi önizleme ekranın
Bu viewtopic.php?t=16558 linkte kendi preview ekranının nasıl yapılacağını anlatmıştım. Burada yazdırma butonunu ortadan kaldırırsan kullanıcı da yazdırma yapamaz. Ekran tasarımı diye birşey yok ama Quickreportun önizleme ekranına oranla daha işlevsel.
Tarif ettiğin font rengi neden öyle oluyor bilmem ama parent font özelliği True ise bunun içinde bulunduğu bileşenlerin fontlarını kontrol etmelisin.
Tarif ettiğin font rengi neden öyle oluyor bilmem ama parent font özelliği True ise bunun içinde bulunduğu bileşenlerin fontlarını kontrol etmelisin.
Şaban Şahin AKMAN