merhabalar, biliyorsunuz ki türkiyemizde çok bilinçsiz kullanıcı var her ihtimali düşünerek program yazmak da kolay iş değil yapmak istedğim kısaca şöyle, iptal edilen bir fişin içinde olan ürün kodlarını bir tabloya yazmak istiyorum mantığını kurdum ama kod'a dökemeyince güzel sitenize başvurmak istedim yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılarımla
iptal edilen ürün kodları
aramalarım sonuç verdi şöyle birşey çıkardım ortaya,
silinenurun.Selectsql.text := 'insert into araurunkodlar(kod,belediyekodu,kullanicikodu) Select URUNKODU,BELEDIYEKODU,KULLANICIKODU from URUNGIRIS_HAR';
bunu yazdıktan sonra çalıştırıyorum sorguyu 3 tane ürün girip ilgili butona basınca URUNKODU,BELEDIYEKODU,KULLANICIKODU alanlarını 1 ile dolduruyor hemde tek satırı geçmiyor nerede yanlış yapıyorum sizce?
silinenurun.Selectsql.text := 'insert into araurunkodlar(kod,belediyekodu,kullanicikodu) Select URUNKODU,BELEDIYEKODU,KULLANICIKODU from URUNGIRIS_HAR';
bunu yazdıktan sonra çalıştırıyorum sorguyu 3 tane ürün girip ilgili butona basınca URUNKODU,BELEDIYEKODU,KULLANICIKODU alanlarını 1 ile dolduruyor hemde tek satırı geçmiyor nerede yanlış yapıyorum sizce?
Ben recep abinin deği şekilde çözüyorum silmak bence çok mantıklı değil !rsimsek yazdı:Silinen kayıtları TRIGGER ile başka bir tabloya alabileceğin gibi silinip silinmediğini ekleyeceğin bir alana 0 yada 1 atayıp da ayırabilirsin
Silinen kayıtları 1 veriyorum ilgili alana silinmemişse 0 oluyor tüm raporlardada 0 olanları alıyorum. Kullanıcıya güvenipte silme işlemi yapmak bence çok akıllıca değil.
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]