tarih de order by hatası??

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
interboy
Üye

tarih de order by hatası??

Mesaj gönderen interboy »

arkadaşlar paradox kullanıyorum. vt de tarih kolonu war. ben formda bilgilerin tarihe göre yeniden eskiye göre sıralanmasını istiyorum.yani en son yapılan işlemin en üstte görünmesini istiyorum.

Kod: Tümünü seç

select * from islemler order by tarih desc
gibi bişey kullanıyodum. ilkönce düzgün gibiydi ama ay değişince hatayı gördüm :D :D

tabloda sadece tarihin gün kısımlarını karşılaştırıyor. yani 05.07.2006 tarihi 01.07.2006 tarihinden daha yeni görünüyor. yani sadece gün kısımlarını dikkate alıyor. bunu normal şekilde nasıl yapabilirim?

tşk..
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Tabloda tarih alanının veritipi düzgün mü? Date yerine string(Alpha) tanımlamış olabilir misiniz?

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
interboy
Üye

vallahi öyleymiş hocam. hepsi stringmiş. Allah tan tarihler düzgün girilmiş te weri kaybı olmadan düzelttim. saolun.

selametle..
Kullanıcı avatarı
interboy
Üye

hocam yeni başlık açmaya değmeyecek kadar basit bi sorum wardı burda soruwereyim.

programın ana formunda büyü bi dbgrid war işlemleri listeliyo.yeni kayıt formumda kayıt giriyorum kayt formunu kapatıyorum ama ana ekrandaki gridde kaydım görünmüyo. programı kapatıp açınca görünüyo.
onactivate ye query1.refresh yaptım olmadı. query1.close/sql.clear/sql.add(..)/open yaptım gene olmadı. ne yapmalıyım?

tşk..