DevExpress ExpressPrinting System yukleme de hata

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kullanıcı avatarı
onur301
Üye

DevExpress ExpressPrinting System yukleme de hata

Mesaj gönderen onur301 »

s.a.
noral setupdan yüklüyorum ama comp. ler listeye eklenmiyor. sürekli
cxLibraryVCLD7.bpl bulunamadığından uygulama başlatılamadı hatasını alıyorum.
delphi7 kullanıyorum ve yüklediğim component paketide delphi 7 için sorun nerde anlamadım?
yardım pls?
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

a.s.

Normal setup derken hangi sürümü bu? + DevExpress'in hangi componentleri yüklü?
Kullanıcı avatarı
onur301
Üye

Mesaj gönderen onur301 »

teşekkürler hocam ilgilendiğin için...
express printing systemden önce yüklediğim dev express komponenti yok. bende rarlı bir paket var ve içinden delphi 7 için olan setup dosyasını çalıştırıyorum. ve yüklüyorum. delphi 7 kullanıyorum ve delphi 7 için paketi yüklüyorum. ama hata alıyorum hiçbişey anlamadım. o dosyayıda aradım ama bulamadım. komponentler delphide yuklu paketlerin olduğu listeye ekleniyo fakat işaretsiz. yani komponent palette goremiyorum. işaretlediğimde yine aynı hatayı alıyorum.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Muhtemelen hata bu componentlerin yüklü olmamasından kaynaklanıyor. Printing System kendi başına çok faydalı bir bileşen değil. Bu set DevExpress bileşenlerini yazdırmak için kullanılıyor. Mesela quantum grid gibi. Sisteminizde Quantum Grid yüklü ise kolayca yazdırabiliyorsunuz.

Önce yazdırmak istediğiniz diğer bileşenleri kurup, sonra Printing systemi kurmanız lazım. Çünki Printing system link yapısı kullanıyor. Tüm linkleri kurar ama sadece kurulu componentlerininkini işaretli görürsünüz. Component kısmında görünmeleri ondandır yani.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
onur301
Üye

Mesaj gönderen onur301 »

ok hocam anladim sanirim. cok tesekkur ederim ilgilendiğin için