event yakalama

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
selimr
Üye

event yakalama

Mesaj gönderen selimr »

olayı özetle şöyle;
firebird2 ve zeos bileşenleri kullarak ufak bir program yaptım.. Zeosta event bileşeni olmadığı için; uib2 (Unified Interbase) bileşenlerinden yararlandım..

Şimdi bu durumda 2 win98 makina arasında çalışmakta bir sorun yok; ama Winxp de client tarafında program çalışınca kilitleme yapıyor..
sanki port açık değilmişgibi; aslında iki makinadada 3050 port açık..

fakat iki makinedede güvenlik duvarlarını kaldırırsanız; çalışmada bir sorun olmuyor yani bütün eventleri yakalayabiliyor..

yoksa event olayı farklı bir port falanmı kullanıyor.. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum...
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Anlattığınızdan anladığım kadarı ile FB Portları açık değil. WinXP SP2'de hepimizin başına geldi. Portları açtıktan sonra çalışır hale geliyor ama siz açık diyorsunuz. Bence bir daha kontrol edin veya Event Alerter'in hangi portu kullandığını bulmaya çalışın (Ben bilmiyorum :( )

Muhtemelen aynı portu kullanıyordur ama belki de başka bir ayarı olabilir.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
selimr
Üye

Mesaj gönderen selimr »

fb portları açık..
eventleri kaldırğıdım zaman programın çalışmasında bir sorun yok.. yani ağ üzerinde bütün makinelerden rahatlıkla kullanabiliyorum..

neden olduğunu anlayamadım..
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
fb nin log dosyalarına bir bak.
ordaki mesajları incele.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim