lisans işlemleri

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
mepc
Üye

lisans işlemleri

Mesaj gönderen mepc »

Merhaba arkadaşlar

İlk defa yaptığım bir programı lisanslı olarak satışa çıkaracağım.

Lisans işlemleri için ne yapmam gerekiyor? Bilgisi olan arkadaşlar ilgilenirse sevinirim.
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

ne açıdan sordunuz. Veritabanı lisans ücretleri mi? Programı koruma mı? vs. vs.

Forumda arama kısmından da bazı yazılara ulaşabilirsiniz. Bu konuları birçok kez konuştuk. Aradığınızı bulamazsanız biraz daha detaylı yazabilir misiniz?

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mepc
Üye

Lisan işlemleri

Mesaj gönderen mepc »

Forumda arama yaptım ancak istediğim cevaba ulaşamadım.

Benim problemim şu:

1- İlk defa ticari amaçlı bir program yaptım ve bunu satmak istiyorum. Bu programın telif haklarını almak için ne yapmam gerekiyor. Nereye başvuracağım.

2- Programda Paradox veritabanı kullandım. veritabanı için ayrıca bir işlem gerekli mi?

3- Hangi kuruma ne şekilde başvurmam gerekiyor?

4- Bu işlerin bana maliyeti ne olur ?
sair
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sair »

Delphi lisanslı ise başka hiç bir şey istemez. İstediğin gibi satabilirsin.
Sevgiler....
Kullanıcı avatarı
mepc
Üye

lisans işlemleri

Mesaj gönderen mepc »

Sorunumla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ancak

Sorumun içerisinde delphi lisansı da var, sanırım daha açık sormalıyım.

Programı Delphi 5 ile yaptım. Ancak amatör kullanıcı olduğum için lisanssız delphi ile kişisel şeyler yapıyordum. Şimdi iş ticari olunca lisanslı delphi gerekiyor.

Lisanslı delphi 5 i nasıl ve nereden temin edebilirim. Maliyeti ne olur.

Lisanslı delphi ile programı derledikten sonra yaptığım programın lisans haklarını almak için ne yapmalıyım.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

1. Delphi fiyatları ve satın almak için : http://www.bimeks.com.tr

Delphi'yi Türkiye'de Bimeks satıyor. Delphi 7 fiyatları şu şekilde :

* Professional Sürüm : 1.150 $ + KDV
* Enterprise Sürüm : 3.395 $ + KDV
* Architect Sürüm : 3.995 $ + KDV

Biraz pahalıdır ama değer. eğer kişisel olarak iş yapacaksanız Profesyonel sürüm alıp, üstüne güzel 3. parti bileşenlerle takviye etmeniz daha iyi olur.

2. Paradox için herhangi bir para ödemenize gerek yok. İstediğiniz kadar dağıtabilirsiniz.

3. Kurumları vs. zamanında Freeman35 abimiz söyledi ama inanki hatırlamıyorum hocam :oops: Onun da şu sıralar internete bağlanma problemi var. Eğer proje çok büyük değilse lisans ettirmeye falan gerek yok. korumanızı koyup dağıtın, yasal yönden bir sıkıntı olmaz. Proje orta ve büyük bir proje ise ismini tescil ettirin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Hala internet problemimi halledemedim maalesef :(
Programına yasal telif hakkı alabilmen için öncelikle bir avukata danışman gerek. Benim İzmir deki Abim yardımcı olmuştu, kendisi avukat. Onun söylediklerini ileteyim ama üzerinden çok zaman geçti.Bu işler Ankarada Hallediliyor. Orada bir kaç avukat bu işlerle uğraşıyormuş. Avukata vekalet veriyorsun senin adına takip ediyorlar.Krizden önce 300 milyon gibi bir rakkamı buluyordu.
Programını inceliyorlar. benzeri bir program daha önceden yapılmışmı diye.Kanunen %60 değişik varsa bu başka bir program deniyor. bu oran değişimemiştir ve tüm şeyler için geçerlidir.
Daha kesin bilgi veremiyorum kusura bakmayın. Sanırım sanayi ve ticaret bakanlığından detaylı bilgi alınabilir
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Sedat Atif
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Sedat Atif »

Şimdi tekrar bulamadım ama Amerika kaynaklı yetkili bir sitede TM işaretinin serbestçe kullanılabileceğini okumuştum. Öyle değil mi? :shock: Türkiye için farklı mı? Ayrıca bu sitede bir eserin otomatikman "copyrighted" olduğu da yazıyordu.

:shock: :? :( :cry:

Ticari programlarda isim hakkı konusunda problem çıkar mı?

Aydınlatırsanız sevinirim.
(Fenerle, mumla falan değil tabi :p )
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Mantıken bir şeyi üreten tüm haklarına sahiptir denilebilir ama bunubir kurma bildirmek zorundasın. yoksa senin yazdığın bir programı ben yazdım dersem nasıl ispatlıyabilirsin ?.
Ayrıca isimleri dahi izin olmadan kullanamazsın, mesala "m$" ın ne olduğunu herkez bilir, ama buraya adını uzun uzun yazamam, izin almalıyım. eğer anlaşma olursada yazının altında bilmemne bilmem nenin tesilli markasıdır yazısı konulmak zorunda.
bir başka örnekte TV lerde bilgisayar reklamları çıkıyor, İntel lafı geçince hemen intelin logo ve müziği çıkıyor dikkat ettinizmi ? işte bu zorunluluktur

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!