Arkadaşlar biraz araştırma yaptım ama pek bişi bulamadım. Burda forumdada arattırdım fakat yine bulamadım.
Ben programıma splash ekran yapmak istiyorum. Aam nasıl yapacağımı bilmiyorum. aşağıdaki yazı başka bir siteden alıntıdır. ama ben ondan bişi anlamadım. Kolay Gelsin...
Bir cok programin ki ozellikle delphi de yazilanlarin yuklenmesi belirli bir zaman alir. Eger programiniz bir veri tabanina baglaniyor, tablolari aciyorsa bu sure cok daha uzayabilir.
Dikkat ettiyseniz bir cok programda bir baslangic ekrani vardir. Siz programi calistirinca program yuklene kadar o baslangic ekrani gorunur. Programa hem arti bir guzellik kazandirir hem de kullaniciya gostermek istediginiz bilgileri burda gosterebilirsiniz. Ayni zamanda bu ekran acik durdugu surece kullanici bu ekrana bakacaktir, dolayisiyla reklam yapmak, copright bilginizi gostermek acisindan da etkili bir yoldur.
Peki delphi de bu isi en kolay nasil yapabiliriz ?
Benim kullandigim yol su. Delphi de proje dosyalari uzantisi 'dpr' dosyalarda saklanir. Bunu delphi yi kullanarak acin. Tabi daha once baslangic ekraninizi hazirlayin ve auto create ozelligi olmasin cunku her an lazim olacak bir form degil bu. 'begin' den onceki satirda
bir degisken tanimlayalim. Ornegin;
var
FmSplashForm: TSplashForm
begin
FmSplashForm := TSplashForm.Create(nil)
FmSplashForm.Show;
FmSplashForm.Update;
Application.Createform(TFmMain, FmMain)
...... <- Diger formlarin create edilmesi.
......
FmSplashForm.Hide;
FmSplashForm.Free;
Application.Run;
end.
Bu sayede basit bir baslangic ekrani yapabilirsiniz. Progressbar da kullanarak yuklenme yuzdesini gostermeniz mumkun her form'un create edildikten sonra Progresbar'in degerini 1 ya da formun yuklenme zamanina gore 2 yaparak.
Kolay gelsin.
Kardeş kod doğru.
Ancak bu kodu projenin kaynak koduna yazman lazım yani formlardan biri üzerine değilde proje adını taşıyan unit in içine.
Öncelikle splash i hazırla gerekli elemanları koy üzerine rasim avi yada progress bar .
Daha sonra yazdığın kodu projeden çalıştır. iş bitince formu hafızadan at
Kolay gelsin
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...