selam arkadaşlar.
Button1.Visible:=False;
tasarım anında 'True veya False' durumunu ben belirlemek istiyorum. Değerleri True veya False olarak bir dosyada tutuyorum.
ancak bu değeri 'Button1.Visible:=Table1TRUE_FALSE.Text;' mantığında nasıl kullanabilirim.
Button1.Visible:=Table1TRUE_FALSE.Text;
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhabalar ;
Seninde söylediğin gibi. tasarım anında ;
Run Time `da bu şekilde yapabilirsin.
Fakat :
Bu kelimeden ben bişi anlamadım. Anlayan arkadaşlar var ise yardımcı olurlarsa bende öğrenmiş olurum saygılar...
Seninde söylediğin gibi. tasarım anında ;
Kod: Tümünü seç
With Button1 Do
Begin
Visible:=True;
End;
Fakat :
Button1.Visible:=Table1TRUE_FALSE.Text;
ewet farklı birşey yapmaya çalıştığın belli.
İnşallah yardımcı olur aşağıda bir örnek kod yazdım.
Ne yapmak istediğini tam olarak anlamamakla birlikte sanırım tabloda bir alan ın değerini butonun visible özelliğine aktarmak istiyorsun.
Sonucu burda merakla bekleyeceğim.
Kolay gelsin...
İnşallah yardımcı olur aşağıda bir örnek kod yazdım.
Ne yapmak istediğini tam olarak anlamamakla birlikte sanırım tabloda bir alan ın değerini butonun visible özelliğine aktarmak istiyorsun.
Sonucu burda merakla bekleyeceğim.
Kolay gelsin...
Button1.Visible:=adotable1.FieldByName('TRUE_FALSE').AsBoolean;
m4st3rmus Kardeş ben böyle anladım "Hani yanlışsam söyle"m4st3rmus yazdı:Merhabalar...
Bu kelimeden ben bişi anlamadım. Anlayan arkadaşlar var ise yardımcı olurlarsa bende öğrenmiş olurum saygılar...
ASE sağol.
bende düşünürken cevabı buldum. forma yazmakta acele ettim galiba
.
ama dostlar nerede belli olur... acil anlarda....
evet. ben yaptığım bir proje kullanıcı hakları (ekleme, silme, düzeltme, form görme, rapor alma vb.) tanımlıyorum.
bildiğiniz gibi çoğu kontrollerde 'True' veya 'False' ataması yapılır. Bizde button1.visible:=False veya Panel1.Enable:=True veya Table1GIRIS_TARIHI.ReadOnly:=True ........ gibi.
madem burada bizim işimiz 'True' ve 'False' ile. o zaman bizde bir veritabanı dosyasına gerekli alanları açarız. Mesela CARI_KAYIT_SIL, CARI_KAYIT_RAPOR_AL ...Vb. alanları olur. Bu alanlara içerlerine True veya False yazarız. tasarım anında da bu alanların verilerine göre atama yapılır.
ButtonCariSil.visible:=TableCARI_KAYIT_SIL.AsBoolean;
bende düşünürken cevabı buldum. forma yazmakta acele ettim galiba

ama dostlar nerede belli olur... acil anlarda....
evet. ben yaptığım bir proje kullanıcı hakları (ekleme, silme, düzeltme, form görme, rapor alma vb.) tanımlıyorum.
bildiğiniz gibi çoğu kontrollerde 'True' veya 'False' ataması yapılır. Bizde button1.visible:=False veya Panel1.Enable:=True veya Table1GIRIS_TARIHI.ReadOnly:=True ........ gibi.
madem burada bizim işimiz 'True' ve 'False' ile. o zaman bizde bir veritabanı dosyasına gerekli alanları açarız. Mesela CARI_KAYIT_SIL, CARI_KAYIT_RAPOR_AL ...Vb. alanları olur. Bu alanlara içerlerine True veya False yazarız. tasarım anında da bu alanların verilerine göre atama yapılır.
ButtonCariSil.visible:=TableCARI_KAYIT_SIL.AsBoolean;