küçük bir program yaptım. hacker arkdaşlardan (?) biri benim programın exe sini açıp, programın adını değiştirip, kendi adını yazmış .. yani bir nevi programı o yapmış gibi görünüyor.. bu tip durumların önüne geçmek için ne yapabilirim.. bana önerisi olan arkdaşlara şimdiden teşekkürler..
programın setup ını innosetup la oluşturuyorum. veritabanı olarak ta firebird kullanıyorum.. delfi 7 kullanıyorum..
exe dosyası açılıp değiştirilebilirmi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
slm
butip işlemleri engellemek için exe ni paketlemelisin örnek Upx veya aspack , asprotect gibi programları kullanabilirsin. Daha fazlası için
google ---> upx
http://www.aspack.com
saygılar
butip işlemleri engellemek için exe ni paketlemelisin örnek Upx veya aspack , asprotect gibi programları kullanabilirsin. Daha fazlası için
google ---> upx

http://www.aspack.com
saygılar
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır
hacker değilde onu genelde yeni yetme crackerlar çok yapıyor. programının kıralamaması için uğraşma, çünkü çalışan her program bişekilde reverse edilip kıralabilir.
upx ve aspack kolay bişekilde unpack ediliyor. eline birkaç ollyscript veya unpacker geçiren bişekilde unpack edebilir. ben yazılımlarımda asprotect ske 2.3 build 04.26 beta versionunu kullanıyorum. gerçekten çok kaliteli bir packer. isteğe bağlı olarak, antidebugger, checksum, advanced import protection gibi trace'i engellicek birçok koruma mevcut.
packer kullanmanın bir artısıda programını kırsalar bile, dağıtımı zordur. çünkü dosya packli olduğu için normal bir generic patch yazamazlar. ya komple unpack ettikleri dosyayı upload edicekler yada güzel bir loader yazıcaklar ki buda asprotect için çok zordur.
nakite dönüştürmek varken, sahip oldukları asm bilgisini sonsuz bir döngü içinde kullanan aptal crackerlar
upx ve aspack kolay bişekilde unpack ediliyor. eline birkaç ollyscript veya unpacker geçiren bişekilde unpack edebilir. ben yazılımlarımda asprotect ske 2.3 build 04.26 beta versionunu kullanıyorum. gerçekten çok kaliteli bir packer. isteğe bağlı olarak, antidebugger, checksum, advanced import protection gibi trace'i engellicek birçok koruma mevcut.
packer kullanmanın bir artısıda programını kırsalar bile, dağıtımı zordur. çünkü dosya packli olduğu için normal bir generic patch yazamazlar. ya komple unpack ettikleri dosyayı upload edicekler yada güzel bir loader yazıcaklar ki buda asprotect için çok zordur.
nakite dönüştürmek varken, sahip oldukları asm bilgisini sonsuz bir döngü içinde kullanan aptal crackerlar

- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
oooff offff bunlar basit numaralar yapılan işin hacking ile yada cracking ile ilgisi yok (hemde hiç)
Ben DOS ta PCTools ile yapıyordum bunu. Tabi rpogramları Türkçeleştirmek için kendi adımı yazmak için değil.
Olay basit Bir EXE yi HEX editörle açar programdaki mesajları görürsünüz sonrada kafanıza göre değiştirip kaydedersiniz.
Bundan kurtulmak için öyle çok kasmaya gerek yok.
Basit bir yolla programınzdaki mesajları kodlayın(şifreleyin)
Örneğin her karekterin ASCII değerini X arttırın (aslında @Mege üstadın verdiği bir XOR lamaya dayalı kodlama fonksiyonu vardı şahane bişi onu özellikle tavsiye ederim) mesajı yazarkende tersi işlemi yaptırın.
Uyanık oğlanlar mesajlarınızı göremezler görürlerde anlamazlar ve değiştiremezler.
Hadi kolay gelsin.
Ben DOS ta PCTools ile yapıyordum bunu. Tabi rpogramları Türkçeleştirmek için kendi adımı yazmak için değil.
Olay basit Bir EXE yi HEX editörle açar programdaki mesajları görürsünüz sonrada kafanıza göre değiştirip kaydedersiniz.
Bundan kurtulmak için öyle çok kasmaya gerek yok.
Basit bir yolla programınzdaki mesajları kodlayın(şifreleyin)
Örneğin her karekterin ASCII değerini X arttırın (aslında @Mege üstadın verdiği bir XOR lamaya dayalı kodlama fonksiyonu vardı şahane bişi onu özellikle tavsiye ederim) mesajı yazarkende tersi işlemi yaptırın.
Uyanık oğlanlar mesajlarınızı göremezler görürlerde anlamazlar ve değiştiremezler.
Hadi kolay gelsin.
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
Crackingle uğraşan biri olarak, harfleri xor'lamak çok bayat bir yöntem. Programdaki tüm karakter katarlarını şifrelemek istiyorsanız daha ciddi bir yöntem kullanılmalı. ResHacker gibi programlara önlem tabiki stringleri ve kontrolleri dinamik olarak oluşturmak ve şifrelemek en akıllıcasıdır. Ama exe'yi pack etmek bir kademe daha crackerın işini zorlamaktadır.