firebird ile ilgili sıkıntı?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
ng
Üye
İletişim:

firebird ile ilgili sıkıntı?

Mesaj gönderen ng »

Fb indirip kurdum ama bütün gün bir database bile oluşturamadım. Sitede linkini bulduğum bep_2004.3.1.1_exe dosyasını indirdim ama onu da kullanamadım Sorularım şunlar:
1:fb server kurulu değil anlamında bir hata mesajı alıyorum oysa ben kurdum neden olabilir?
2:fb de kullanıcı işlemleri ne şekilde nerden yapılıyor.
3:\bin dizininde bulunan dosyalar ne işe yarıyor kısaca açıklayabilirseniz bana yardım etmiş olacaksınız.
Saygılarımla.
sair
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sair »

Selamlar

1.Firebird kurulumu düzgün yapılmamış. Yeniden kurmalısınız. Büyük ihtimalle yanlış bir dosya indirmişsiniz.

http://sourceforge.net/project/showfile ... up_id=9028

Adresine girin. En altta "firebird-win32 [show only this package]" başlığı altındaki "Firebird-1.5.0.4306-Win32.exe" dosyasına tıklayıp indirin ve kurarken de "super server" i seçerek kurun. Gayet güzel çalışacaktır.

2.Maalesef firebird ün manager i yok. Bunun için ibexpert veua IBOConsole,Marathon, EMS QuickDesk, IBEasy+, IBWorkbench gibi bir program kullanmanız gerekli. En güzel ve en kullanışlı olanlarından biri IBexperttir. Free sürümüde mecvuttur. http://www.ibexpert.com adresinden download edebilirsiniz.

3.Bin klasörü içindeki dosyalar firebird ün kendisidir.

Sevgiler..
ng
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ng »

cevap için teşekürler, zaten ibexpert i kullanmak istediğimde hata veriyordu. ibexperti default olarak tanımlanan dizine kopyalayınca sorun çözüldü. ibexpert çalışınca database oluşturma sorunu da çözüldü, ibexpert ile databse ve tabloları kolayca oluşturabiliyorum.Kullanıcı tanımlamaları da yine ibexpert içinde yada isql de Grant komutu ile yapılabiyormuş. bin dizindekileren kasıtım da oaradıki dosyaların ne işe yaradığı idi mesela isql dosyası komut girişi için basit bir editörmüş. onların da bir kısımını çözdüm geri kalanları içinde uğraşıyorum.