Arkadaşlar paylaşımla kullanılan bir program yazdım.Yanlız bu program tek makinede çalışıyor.Başka bir makineden açılınca veritabanından dolayı hata veriyor.Ben aslında firebird kullanmayı istedim ama adamlar access olmasını istediler.
Bu nedenlede ağdan bir makinde açıkken başka bir makinede açıldığında
access mdb dosyası kullanldığı için kilitli oluyor.Bu nedenle de diğer makinelerde aynı anda kullanılmıyor.
Bana sadece başka bir makinede program açık ve kullanılıyorsa uyarı vermesini istediler.
Mutex fonksiyonunu denedim ama bu fonksiyon aynı makinede kontrol yapıyor.
Access'în kilit dosyasının var olup olmadığına göre kontrol yapmayı düşünüyorum.
Ağda programın başka bir makinede açıkken diğer makinelerde açılmamasını ,uyarı vermesini nasıl sağlarım.
Network üzerinde programın çalışmasının kontrolü
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Network üzerinde programın çalışmasının kontrolü
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır...
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ
Re: Network üzerinde programın çalışmasının kontrolü
Öneri sadece
O klasöre text bisya yarat çıkınca silersin. programa girince o dosya varsa kullanılıyor demektir. ha kitleme olurda dosyayı çıkarken silme şansı olmazsa bunada bir önlem düşün. yalnız bizdeki puantaj acces paylaşımdan kullanıyoruz. tam detayını bilmiyorum aaçıkçası ama kullanılması gerekir bence.
O klasöre text bisya yarat çıkınca silersin. programa girince o dosya varsa kullanılıyor demektir. ha kitleme olurda dosyayı çıkarken silme şansı olmazsa bunada bir önlem düşün. yalnız bizdeki puantaj acces paylaşımdan kullanıyoruz. tam detayını bilmiyorum aaçıkçası ama kullanılması gerekir bence.
Önerin için teşekkür ederim
Önerin için teşekkür ederim.
Dediğim yoldan ldb uzantılı kilit dosyasının var olup olmadığını kontrol ettirirek istediğim işlemi gerçekleştirdim.
Dediğim yoldan ldb uzantılı kilit dosyasının var olup olmadığını kontrol ettirirek istediğim işlemi gerçekleştirdim.
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır...
BALZAC
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ